Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Izredna denarna socialna pomoč

Izredna denarna socialna pomoč

Ali mi lahko poveste kdaj se nakazuje enkratna denarna socialna pomoč?? Se nakazuje istega dne kot redna socialna ali pa prej???Hvala na odg.

Terminsko isto. 20. v mesecu, ali 6. oz. 20. naslednji mesec (gor če je vmes vikend, praznik, se pravi lahko tudi 7,8,9,10, + 20,21,22,-28 itd.)

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Pozdravljeni,

Trenutno prejemam denarno socialno pomoč 160,66 eur pa me zanima na podlagi česa se to določi? V tabeli v kateri so napisane višine DSP sem zasledila naj bi znesek 160,66 eur bila za DRUGO OSEBO (tega ne razumem).

Zanima me še glede DSP in začasnega bivališča. Koliko znaša oz.če bi sploh bila opravičena do DSP? Partner je zaposlen, njegova plača znaša približno 600eur.

Hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Mene pa zanima naslednje:

Pred letom dni je mama ostala brez služe in takrat je zaprosila za izredno denarno socialno pomoč (ona je bila prosilec). Dobila jo je zase in za očeta (on je bil zaposlen).
Situacija je naslednja:
Oče je umrl in pred nekaj dnevi smo imeli zapuščinsko razpravo, na katero pa je prišla tudi upnica iz Centra za socialno delo in pri dedovanju se je oglasila kot dedič (češ da je oče dobil enkratno denarno pomoč). Oče bi naj tako lansko leto zaprosil in prejel IDSP. Zdaj pa nam ni nič jasno saj je takrat bila prosilec mama in ne oče. Mi lahko prosim razjasnite zakaj je to tako.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,
Prosim, kdaj pošljete Odločbo za izredno denarno socialno pomoč in kdaj nakažete denar!
Hvala in lp,
Sonja

mene pa neki zanima če mogoče kdo ve letos spomladi mi je umrlu mož tragično hči je stara 14 let in je po njem dobila pokojnino ki znaša 245 evrov zato je dobila zraven še varstveni dodatek 140 evrov po novem pa ji ta ne pripada ali lahko dobi kaj drugega jaz imam pa plače 580 evrov kaj ji poleg pokojnine še mogoče pripada dobi tudi otroški dodatek v vrednosti 68 evrov. hvala za vašo pomoč.

če kaj pomaga…jst sm odločbo dobila enkrat v začetku decembra, vlogo sm oddala 25.11.,nakazilo naj bi bilo 3.1.2012 (idsp)

Spoštovanni

Mene zanima ,sem pred kratkim dala izredno socijanlo pomoč, kdaj bi najkasneje to dobila včeraj sem jo dala dne 29.2 🙂 lp

ŽIVIVA Z MOŽEM V HIŠI, V KATERI ŽIVI TUDI NEKDANJA PRIJATELJICA NAJINEGA SINA S HČERKO. NE PLAČUJE MI NAMA NIKAKRŠNIH STROŠKOV (OBRATOVALNIH IN NE STANARINE). TO JE ZA DVA PENZIONISTA ZELO VELIK ZALOGAJ. ALI SVA UPRAVIČENA DO KAKŠNE ENKRATNE POMOČI ZA NABAVO KURJAVE (DRV) ZA ZIMO? STARA SVA 62 IN 63 LET. HVALA ZA ODGOVOR!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close