Najdi forum

Pozdravljeni,
stara sem 23 let in sem po rtg slikanju dobila diagnozo, da imam izravnano ledveno lordozo. Ali je pri teh letih to še mogočo kako popraviti ali narediti karkoli drugega za to? Je to, da poskušam biti na silo v pravilni drži, dobro ali mi prej škoduje (glede na to, da me potem malo boli vse skupaj)? Stanje pa je tako, da me zelo začne boleti križ, takoj ko sedim dalj časa. Je vredno še vedno poskušati sedeti v pravilni drži ali raje ne?

Hvala za odgovor!
Lep pozdrav
Ysara

Vsekakor svetujem, da se še naprej trudite držati v čimbolj pravilni drži, vendar morda to ne bo pomagalo dovolj. Mogoče so zakrčene določene mišice v ledvenem delu, ki bi jih bilo potrebno sprostiti.
Potreben bi bil pregled, da vidimo, od kod izvira težava, s terapijo in vajami, ki bi vam jih dali bi hrbtenico zelo verjetno dokaj kmalu vrnili v pravilno držo.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

pozdravljeni!
stara sem 40 let.3× v letu in pol sem imela išias.bila sem pri ortopedu.
Rtgg LSH:izravnana londoza,začetna spondiloza
TH: gre za lumbalni sindrov Prosim za nasvet lp

Lordoza kaže na znak akutnih težav v ledvenem delu, ko mišice delujejo nesimetrično, da bi zmanjšale bolečino.
Prisotna je določena stopnja obrabe, vendar ne vidim nič kritičnega.
Izvid bi moral primerjati s klinično sliko, zato vas vabim, da se s slikami oglasite v naši ordinaciji.

Lep pozdrav

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni
bila sem na rtg ledvene hrbtenice z LS prehodom. Izvid pise IZRAVNANA LEDVENA LORDOZA. Kaj prosim to pomeni? Sicer se ze 20 let zdravim pri revmatologu. Diagnoza je sacroilitis chr.bil HLA B 27 positiva in osteoporosis. Sicer sem stara 55 let in ze 37 let delam v pisarni, non stop sedece, po 8 in vec na dan.
Hvala za odgovor.
Lp, Janja Mom

Pozdravljeni,

izravnana ledvena lordoza pomeni nepravilno ukrivljenost hrbtenice zaradi bolečinskih občutkov. Navadno gre za ukrivljenost, da bi se zmanjšal pritisk na razdražen živec, v vašem primeru pa sumim, da gre za posledice revmatološke diagnoze. Seveda pa gre obenem lahko tudi za obrabne spremembe v ledvenem delu hrbtenice. Natančen nasvet v tem primeru brez pregleda slik in kliničnega pregleda, ni možen. Dejstvo je zgolj, da je v tem delu hrbtenica napačno ukrivljena, ukrivljenost pa je po vsej verjetnosti posledica bolečin.

Lep pozdrav,

New Report

Close