Najdi forum

Izravnana cervikalna lordoza

Pozdravljeni… Približno 2 meseca imam bolečine v vratu ki se prenašajo na ramena roke komolce spodnji del nog in glave… Prejšnji teden sem dobil napotnico za rtg in danes sem dobil izvid.. Izravnana cervikalna lordoza
Strukturno in morfolosko primeren skelet. Opravljam poklic rudarja in cca 6 mesecev nazaj mi je na glavo padel večji kos premoga ob nezgodi ni bilo bolečin zato dogodga nisem prijavil. Bolečine v vratu so skoraj da celodnevne in jih tudi težko prenašam. Vesel bi bil kakšnega nasveta do nadaljnjih preiskav.

Pozdravljeni,

izvid sicer ne kaže znakov poškodbe, pa tudi sicer poškodba verjetno ni povzročila kakšne anatomske spremembe. Rentgensko slikanje za razliko od npr. slikanja z magnetno resonanco pokaže bistveno manj, je pa dejstvo, da gre v vašem primeru za akutno bolečinsko stanje. Hrbtenica v vratnem delu je namreč nepravilno ukrivljena (izravnana lordoza), ki se razvije zaradi draženja enega ali več živčnih pletežev (tako imenovana protibolečinska drža).
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Morda bi vam pomagalo tudi izvajanje vaj za vratni del, poskusite. Prilagam povezavo do video vsebine z vajami na naši spletni strani. V kolikor v 2 tednih bolečine ne bodo popustile, priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij, s seboj pa poleg izvida prinesete tudi slike.
https://www.youtube.com/watch?v=Z9FZUgwHBqE
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close