Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Izrastek ob očesu in okvarjena makula

Izrastek ob očesu in okvarjena makula

Spoštovani!

Pišem vam, ker me skrbi, kaj se dogaja z mojim desnim očesom. Stara sem 42 let. Naj najprej povem, da imam samo na tem očesu od leta 2018 diagnosticirano okvaro makule. Leta 2019 sem bila ponovno pri oftamologu in spremembe niso napredovale. Na Amslerjevi mreži, ki sem jo dobila za kontrolo vida, opažam zlomljene in vijugaste črte in tudi pri vsakodnevnih opravilih imam nekoliko težav. Na novo sem pred enim letom opazila nekakšen izrastek na tem očesu, pod kožo. Na otip s prstom čutim, da se nahaja med očesnim zrklom in zgornjo očesno kostjo, kot bi odznotraj za očesom nekaj raslo. Na otip je mehko in premično, ter se vidi mala bula, ko zamižim. Drugače ni težav in ne boli. Ječmen zagotovo ni, sem ga imela in vem kako izgleda, niti se ne nahaja na veki. Na internetu sem dobila nekaj namigov, kaj bi lahko bilo. Sprašujem vas, kaj vi menite o tem? Menite, da bom dobila napotnico osebne zdravnice, da bi se ugotovilo, kaj se dogaja, ali pa je to nenevarno in ni potrebno skrbeti? Občutek imam, da ta bula raste.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Lep dan vam želim.

Spoštovana, čeprav ste zelo natančno opisala spremembo med trepalnico in zrklom, seveda brez pregleda pri oftalmologu ne bo šlo. Najprej bo potrebno določiti lego spremembe. Lahko je zastojna, povečana Meibomova žlezica, ki se odstrani z enostavno operacijo. Lahko pa je sprememba v tkivu pod veznico ali za njo med zrklom in in kostjo. To bi seveda zahtevalo drugačno zdravljenje. Na vsak način pojdite k svojemu oftalmologu z napotnico svojega zdravnika, ki mu tudi pokažite ta odgovor Lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar.

New Report

Close