Izrastek na očesu
Pozdravljeni, na očesu med trepqlnicami se mi je novembra zacela delati manjsa pikica, podobna zamaseni lojnici. Ta reč je rasla in zrastla v 2 mm izrastek, ki se sedaj drži le na peclju. Kot en manjsi klop izgleda. Vem, da je čuden opis, ampak res tako izgleda. Bila sem pri oftalmologinji, pa je dejala, da se mi je to naredilo zaradi suhe očesne sluznice. Naj povem, da imam res zelo suhe oci. Ponoci se mi dogaja, da se mi veka prilepi na oko. Uporabljam kapljice za vlazenje in vitaminsko mazilo. Stara sem 38 let. Stanje z ocmi se mi iz leta v leto slabsa. Rada bi sla nekam na en res dober pregled. Lahko koga predlagate? Mogiče vas? Kje vas lahko najdem? Ta pri nas v ZD, kamor me je napotila osebna zdravnica, je trajal 5 min. Vse na hitro. Rada bi prilozila sliko očesa z izrastkom, pa žal ne gre. Hvala za odgovor.
Sem pregledala vse možne slike na netu, da bi vam pripela link s čim podobnim mojemu izrastku, pa ne najdem…žal. izgleda drugače kot cista, aterom, bradavica ipd. Res izgleda kot mali klop, ki se samo še z malo drži spodnjega roba očesa, nankoncu pa je kot stržen, ki bi verjetno počil, če bi ga stisnila. Pa tega raje niti ne probam.
Po opisu stanja na očesu bi lahko bil le vezivni izrastek, ki bi se ga lahko odstranilo v ambulanti Očesne klinike. včasih celo sam odpade. Priporočil bi vam pregled na Očesni kliniki, kjer bi gotovo ocenili stanje in izvedli terapijo. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar