Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Izraščanje zobkov – dati paracetamol???

Izraščanje zobkov – dati paracetamol???

Ja vem, da obstajajo raznovrstne variante od žvečilk, Calgela, maminega prstka… kadar izraščajo prvi zobki.
Kaj pa če je bolečina prehuda? Če vidite,da se otroček matra? Ali date paracetamolsko svečko? Je kdo to poskusil? Se bolečina oblaži?
LP Vesna G.

Joj ne vem, prvič slišim ,da bi to pomagalo. Jaz uporabljam te svečke za zbijanje visoke vročine.

V lekarni obstaja gel. Nam je pomagal, kadar je bilo res najhuje.

Lp
A.

mi imamo dva gela :
-calgel
-balsamo primi denti(je kao boljše kot kapljice-so baje full pomagala ,zdej jih pa ni več za dobit)

nam ne pomaga ne en ne drug.
za te svečke še pa nisem slišala.

Paracetamol svečke se uporabljajo za enake stvari kot sirup Calpol, panadol in kar je še takšnih -ol sirupov, le da je dajanje rektalno. V navodilih piše, da se lahko uporabljajo tudi za ublžitev bolečine. Za zobke se mi zdi bolj primeren kakšen gel ali pa ohlajeno žvečilo, napolnjeno z vodo.

Ker pri mojem sinku izraščanje zobkov ponavadi spremlja prehlad (nahod, vročina) in bolečine, mu brez slabe vesti dam kakšno žličko Calpola, ko je najhuje. Pa se fantič pomiri, lepše spi, čez dva dni pa je že bolje.

Lp,

L.

Meni je patronažna svetovala, da se lahko vzame svečka tudi, če je dojenček preveč razdražen in se ne more pomiriti. S pogostostjo se naj ne bi zmanjšal učinek rektalnih svečk. Takšno mnenje sem dobila jaz, za našega 8 in pol mesečnika!

LP Lea

New Report

Close