Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izraščanje stalnih zob pri štirih letih

Izraščanje stalnih zob pri štirih letih

Pozdrav!

Sin bo imel aprila štiri leta, zadnje pol leta pa mu ze izrascajo šestice. Občasno so vse štiri zatecene, spodaj se pri eni pa ze opazi belo pod dlesnijo, kot bi zdaj imel zob za predreti. Prebrala sem, da je pri teh letih to izjemno redko. Pregled pri zobozdravniku imamo sele konec aprila, me zanima se vase mnenje ali je to velik problem?

Ta vikend pa imamo se drug problem in sicer močne bolečine v ušesih, ampak brez vročine – zdaj ze tretji dan. Sin ima ponavljajoča se vnetja ušes, vedno pa jih spremlja takoj visoka vročina. Tokrat ne – le bolečina, utrujenost, prehlad. Tukaj sem zato pomislila, da bi izrascanje sestk lahko povzročilo take bolečine? Ali skoraj nemogoče? Večinoma dajemo tople obkladke, čistimo nos, nekajkrat sem mu dala brufen, ker ga je preveč bolelo – ne znam si razložiti od kod bolečina. Ce do jutri ne bo boljse pa seveda k pediatru.

hvala za nasvet!

Povprečno sicer stalne šestice res izraščajo o9koli 6. leta starosti, ampak lahko se zgodi, da izrastejo tudi prej. Saj tudi nekateri dojenčki (redko sicer) dobijo prvi zob že pri 3 mesecih, drugi pa šele pri 9. mesecih.

Izraščanje običajno ne povzroča hujših bolečin, ni pa mogoče izključiti bolečin v ušesih zaradi izraščanja zob. Običajno ta bolečina dobro reagira na inuprofen. Vsekakor počakajte zobozdravnika, pred tem pa pregled pri pediatru za morebitno   vnetje srednjega ušesa.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close