Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Izračunana teža in potem dejanska! Kakšna je bila razlika?

Izračunana teža in potem dejanska! Kakšna je bila razlika?

Oj!

danes na UZ v porodnišnici mi je Pušenjak izmeril otroka in naj bi bil precej velik.
Glavica niti ne toliko, kot trebušček, teža je ocenjena na okoli 4100 / 4200 gr.

V prejšnjih dveh nosečnostih sploh nisem imela teh meritev in me to ni niti malo skrbelo.

Tule pa imam medenično vstavo in tako težkega otroka.

Sicer se je danes Pušenjak za trdno odločil za CR, ampak me vseeno zanima, kakšne so bile po vaših izkušnjah razlike v izračunani teži in potem dejanski teži, ko se je otrok rodil.
Predvsem me zanimajo izkušnje mamic, ki so jim napovedovali težko in veliko detece.

Kakšen sploh zgleda tako težek dojenček?
Je to sploh še dojenček? ;O))

Komaj že čakam ta naš mali čudež.

Srečno vsem in lepe pozdravčke.

V.

V porodnišnici je sestra rekla, da so odstopanja v oceni otroka do 400 g. Koliko to drži, ne vem. Primeni so rekli da bo 3500, pa je bil 3300. So pa “sosedi” v porodnišnici napovedali velikega otroka in je rodila 4200 in 58 cm velikega fanta. Prav lepo je bil videti. Dojenčkasto – zato brez skrbi, da so veliki otroci videti kaj drugače 🙂

Lp, Ela S

Sem kar v podobnem položaju kot ti, samo da je to moj prvi otrok in je zato še toliko bolj neznank pri meni. Jaz naj bi imela tudi velikega otroka (37t). Sem sicer naročena sredi meseca na PDC v porodnišnici v LJ in upam da mi bodo tam kaj bolj povedali kako pa kaj. Ali si ti tudi danes bila na PDC ali si imela pri Pušenjaku samo UZ?

Držim pesti ta se ti oz. vama izteče vse tko kot je potrebno.

Srečno!!!

meni je pri drugem napovedala velikega otorčka tako kot tebi sedaj..ne spomnim se dejanske teze…ampak imel je 4300g in 55 cm

in res sem imela vedno občutek da ni bil nikoli novorojenček…ker so bli vsi ostali okrog tako mali

lp

Ojla Vellery!

No pa si bomo še malo pisali kajne 🙂

Glede teže ne vem, ampak se tudi jaz sprašujem kako je glede dejanske teže potem, ko se otrok rodi in glede prejšnjih izračunov na Uz, ker je najina mala pridobila v 1mesecu 950g. ( jo meri in tehta ker imam jaz noseč. sladkor. )

Ne vem meni se to zdi veliko, ma moram naslednjič vprašati.

Mislim pa glede na to, da si imela nedonošenčka bo tale dojenčica res zate velik dojenček- ampak bez skrbi še vedno bo luštkana dojenčica.

Bodi fajn pa že komi čakam da kej poročaš.

LP.
S.33t.

No, meni pa so se zmotili za cel kilogram in sicer pri zadnjem-četrtem otroku. Verjetno jih je zavedlo, ker nisem imela velikega bušija. Dan pred porodom(v LJ) mi je rekla, da bo otrok tam 3,5 kg. Ko se je rodil pa je bil fant težak kar 4515g! No, ampak rodila sem ga pa najlažje in najhitreje od vseh štirih!
Srečno!
gladiola

pri meni je meritev naredila zvečer in naslednji dan, ko sem rodila, je dojenček tehtal 0,5kg več! odvisno od tega kako meri glavico in trebušček..eni imajo več maščevja, so mi pojasnili

Glede napovedi je bilo pri meni pravilno napovedano (merjenje v 32. tednu, rodila v 36. tednu – otrok pridobil 1 kg, kar je tocno po tabelah)
Sodelavki so napovedovali zahiranko, pa je imela deklica 4 kg ! v bistvu sem vedno slisala za napake navzdol, ne pa navzgor.
Moja soseda v porodnisnici je imela dva tedna po PDP 4,5 kg puncko. Kaksna je bila? Taksna kot moji dve pupi (obe v 36. t) pri 1,5 mesecu!!! Se kar nisem mogla nagledati in nacuditi, kaksna bombica.

Meni so pri prvem govorili, da bo velik in težak (cca 4 kg). No, pa sem rodila popolnoma normalno težkega dojenčka – 3.4 kg.

Meni je prvič rekla, da bo velik in je potem res bil 4.200 težek!

Sestri pa je v drugi nosečnosti tudi G govorila, da bo velik in težek otrok, potem pa je imel pikec “le” malo čez 3 kg!

lp

24 ur pred porodom je ginekolog do grama natančno napovedal težo otroka 3200g. Tudi jaz sem imela zaradi medenične vstave (in drugih komplikacij) carski rez.

V prvo so mi napovedali velikega in težkega otroka, že zardi sladkorne, rodila se je punčka, težka 2600, me je skor kap, sem cel dan gledala v tisto zapestnico, če prav piše…
Zdaj pa ima otroček v 32. tednu 2230, po mojem kaj dosti več ne bo pridobil na teži, sicer pa ne vem, kdaj najbolj pridobivajo, a zaj bolj proti koncu, ali kako je s tem?
lp

Napovedan je bil velik otrok in je res bil 4470 g in 58 cm.

Pri 1 so mi en teden pred porodom(37t) namerili da ima dojenček 3200g,mi je pa rekel G da se v zadnjem tednu redijo nekje 250g/teden! No rodila sem potem 3500g in 53cm! V drugo so mi v 37 tednu namerili pupo težko 3100g,rodila sem 2 tedna kasnej v 39t težko 3670 in 53cm!

Primarij dr. Cerar mi je delal UZ uro pred porodom v LJ P in je falil le za borih 50g. Mislim, da ta izkušeni kar zadanejo. LP

Ce se ne motim, pridobivajo na tezi ravno zadnje mesece (najprej se vse razvije, potem pa zacenjajo delati zaloge). Cisto na koncu, zadnji teden ali dva, pa se spet ustavi. Tako da bo tvoj verjetno se kar nekaj pridobil.

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

New Report

Close