Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Izračun za porodniško na CSD Šiška

Izračun za porodniško na CSD Šiška

LP!

Ker se mi čas za oddajo obrazcev že izteka, pogodba pa mi bo pred nastopom porodniške prekinjena, vas prosim za pomoč.

PDP 1.4.
konec pogodbe 17.2.
nastop porodniške 3.3.

Ko si skušam na spletni strani CSD Šiška izračunati višino porodniške, mi ponudi samo mesece iz preteklega leta, jaz pa lani v januarju še nisem bila zaposlena! ( Pogodbo imam od 18.2.05 -17.2.06)

Kaj se gleda,…plača zadnjih 12.mesec ( se pravi januar 2006 in nazaj, ali plača v letu 2005 kot mi ponudi omenjena stran?)
Še nekaj; če mi delodajalec slučajno podaljša pogodbo recimo do sredine marca, kakšne so potem njegove obveznosti do mene poleg regresa in dopusta? Plačuje kakšne prispevke ali samo regres in dopust?

Prosim, če mi zna katera razložit, ker se bojim da bom ostala brez vsega 🙁

Kaj se pa šteje kot plača? Brez prevoza in podobnih vseh dodatkov, ane?

Stran ti ponudi tiste mesece, ki se po zakonu stejejo za povprecje za nadomestilo (paprije praviloma urejas 60dni pred nastopom porodniskega dopusta). Ce v katerem od teh mesecev nisi bila zaposlena, pusti tisti prostorcek prazen. Noter se ti bo avtomatsko vpisal bruto znesek “socialnega nadomestila” (ne vem, kako se pravilno temu rece). Vec je takih mesecev, nizje bo zal povprecje… Za povprecje pa se uposteva samo bruto placa, brez raznih prevozov in mailc.

Svetujem ti, da se kar osebno pozanimas na svojem CSDju o tem, ce bi se mogoce dalo upostevati place februar-februar (da torej pomaknes vse skupaj za en mesec), saj se vsak mesec zelo pozna. Konc koncev, poskusit ni greh…

Za regres in dopust pa zal ne bi vedela.

Tudi jaz sem v fazi oddajanja obrazcev, PDP 10.3.2006. Ne boš ostala brez, računa se zadnjih dvanajst mesecev, ko oddaš vlogo, to je plača od marca 2005-izplačilo april (ali feb. 2005-izplačilo marec) do marca 2006, mislim da če ti manjkajo meseci, da bi bila recimo zaposlena samo za pol leta pa ti obračunajo min. plačo vRS? Najlažje dobiš približen znesek, če si izračunaš povprečno neto plačo na plačilnem listu v 12 mesecih (torej brez malice in prevoza)

LP,

Torej, ne bom ostala brez? 🙂 to bi bilo zame res težko, ker je že mož brezposelen 🙁

Najlepša hvala za vaša pojasnila!

Punce, mislim da nimate prav. Če greš v porodniško po izteku pogodbe za zaposlitev ni važno, koliko si zaslužil v zadnjih 12 mesecih, ampak se upošteva povprečje minimalne plače, saj si na dan odhoda v porodniško brezposelna.

Mogoče bi pa pomagalo, če greš na porodniško 42 dni pred PDP. To bi pomenilo, da padeš ravno še v čas pogodbe – pozanimaj se…

Srečno!

Tako je na bolniško moraš it v času ko si zaposlena oziroma prejemnica denarnega nadomestila na Zavodu. Kako si boš to v tem kratkem času uredila ne vem, bo treba na CSD ju vprašat. Jaz ti svetujem, da prosiš delodajalca, če ti podaljša pogodbo in če bo kaj sitnaril, mu povej da si se pripravljena odpovedati tistemu dopustu in regresu (to je edino kar boš delodajalca stala v času porodniške), da se ti gre za to, da imaš status zaposlene (tako ti teče tudi delovna doba). Baje se to da urediti, če si pripravljena tako izjavo podpisati.
Drugače pa skušaj oddati vlogo na CSD-ju čim kasneje, da se ti ne bo preveč poznalo. Obračunajo ti pa se me zdi minimalno plačo za manjkajoče mesece.

Če te kaj zanima še kar vprašaj, imam poznanstvo na CSD-ju, pa dobim informacije iz prve roke :-))

Nanny, 25t, 4d

Nanny in ostale-najlepša hvala za vaša mnenja.

Včeraj sem malo klicarla naokrog in sem ugotovila da je najboljše. če naredim tako;

* prosim G, če mi izda PDP s 30.3. (drugače se kao vodi v kartonu 1.4.) Mislite, da bi kaj komplicirala, če ji pač lepo razložim kako velikega pomena mi je ta datum?
Kdaj lahko dobim to potrdilo, v katerem tednu? Ravno danes imam pregled, v 29.tednu…

* Pogodba mi velja do 17.2., kar je vmes točno 42 dni. 🙂
* v obračun se mi upošteva plača za december, potem pomeni, da bom imela v letu 2005 jan. in febr. prazen (vpisali bodo min.plačo).

SEDAJ ME PA ZANIMA;
če mi podaljša pogodbo na 3.3.-kar ni problem… ( PDP 1.4.), potem bi lahko vtaknila noter še plačo od januarja, ker bi avtomatsko oddala vlogo kasneje, pa me zanima koliko bi se mi to poznalo?
Torej bi imela v tem primeru le febr.2005 pisano minim.plačo.
Mislite, da se kaj pozna?

Hvala za vaše odgovore in pa lep dan!

Saj lahko na izračunu, ki ti ga program na spletni strani CSD Šiška naredi sama pogledaš. Meni se en mesec ful pozna cca. 20 tisoč na mesec, tako da bom probala malo zavlačevati z oddajo….

New Report

Close