Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Motnje hranjenja izračun pravilnega vnosa hrane-nujno

izračun pravilnega vnosa hrane-nujno

Zanima me ali mi lahko kdo pove kako se izračuna koliko potrebuješ beljakovin , proteinov, maščob,.. glede na telesno težo in višino. Glede na to da sem zredila odkar sem prenehala s kajenjem za 20 kg v enem mesecu. Glede na to da vslužbi ne moreš it na malico kadar hočeš oziroma da bi si uredil redno prehrano ob določeni uri in da imaš za malico deset minut časa, bi mogoče s pravilnim vnosom uspela zmanjšati potrebo po hrani kadar je to nemogoče.

Pozdravljena,
zveni kot resen problem, tole s hrano, pa dodatnimi kilogrami, pa zraven še preenhanje kajenja – in ne bo verjetno pomagala na hitro nobena še tako dobra formula. Ki je jaz niti ne vem. Lahko povem le okvirno, da odrasla ženska potrebuje pri normalni fizični aktivnosti od 1800 do 2500 kcal na dan, ostalo pa bi bilo kar zapleteno, izračunavati koliko posameznih sestavin vnesti v telo. Bo treba več dejavnikov upoštevati – kaj imate radi, ali imate vsaj 3, ce ne 5 dnevnih obrokov, ce je malica tako kratko odmerjena, ali si lahko nesete s sabo kaj hranljivega za malico – vsekakor priporocam, da se pogovorite osebno s kom, ki se spozna na redno in uravnotezeno prehrano, obenem pa bi bilo dobro pogledati, kaj vas je pripeljalo do dodatnih kilogramov – poleg prevec hrane, seveda.

No, ce se vseeno vsaj malce vrnemo k malici in ostalim obrokom – rekla bi nobenega hitrega hujsanja, redni obroki so prednostna naloga in to ne samo kako sadje, ampak tako ogljikovi hidrati – ki nas nasititjo, kot tudi beljakovine in mascobe in zelenjava in sadje zraven. Seveda ne vse naenkrat, ampak za mnalico bi rekla, da vzamite vsaj od doma kaj kriha (vsaj za kolicino zemlje ali strucke ali 2 kosa kruha), pa nekaj kot beljakovinski namaz ali sir ali salama… In nekaj, kak koscek zelenjave zraven. Pa nekaj pijace in sadja imejte pri sebi vseskozi v casu sluzbe. to je le “okvirni nasvet” za zacetek, kaj vec pa je tezko napisati na kratko kot pravilo.
Tezko je zaceti, vendar je zacetek ze pomemben korak ven iz krize, zato, lep pogumno!

POZDRAV
Res je najhuje ker vse rada jem ,razen skute ki jone smem in jajca ter mleka čim manj. Zanima me kaj najbolj pripoločljivo zvečer, ker brez večerje ne morem. In kaj mi lahko da dopoldan največ energije , je to mogoče musli ali samo jabolko napremer.
Hvala za vaše odgovore , sicer sem spravila 4 kg v enem tednu in to brez stradanja, samo brez potic in čokolade.
Res sem vesela da obstajajo takšni forumi ki ti dajejo spodbudo in voljo. HVALA

New Report

Close