Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje izračun porodniške če si med nos. na bolniški?

izračun porodniške če si med nos. na bolniški?

Ali se v pole, ki jih firma izpolni za izr. porodniške, če si ta čas na bolniški, izpiše toliko kot imaš bruto plačo po pogodbi ali toliko kolikor prejmeš bolniškega nadomestila????
Npr bruto plača 140.000,00 sit, če sem na bolniški, 112.000 sit . Kaj vpišejo?

vpišejo se ti bruto zneski bolniške.

Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

Osnova za posamezno vrsto starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta.
Če je osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo plača, se kot osnova v posameznem mesecu upošteva bruto plača, od katere so bili obračunani prispevki. Delodajalec na obrazcu
Če je vlagatelj v tem obdobju prejemal nadomestilo plače (bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost) ali denarno pomoč kot brezposelna oseba, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina nadomestila plače ali denarne pomoči, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.

V polja vpišite bruto osnovo (plača, bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost …) za posamezen mesec.
V kolikor v polju ni vrednosti, se za manjkajoči mesec vzame v osnovo 55% zadnje znane minimalne plače.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

112.000

Na žalost…

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Ne glede na to če si stalno na bolniški, se ti potrdi bruto, ki jer naveden na izplačilni listi. Torej 140.000 sit in ne 112.000 Preverjeno!!!

Sem brala tele vase odgovore, pa nic vec ne razumem. Jaz sem na bolniski od 3.meseca dalje in bom do pricetka porodniske, torej cca 6 mesecev. Ali se za porodnisko racuna letno povprecje (redna bruto osnova+bruto porodniska)? Ali pa lahko pricakujem, da bo moja porodniska enako visoka kot bolniska? Bolniska je zdaj za 10 procentov nizja od osnovne bruto place.

New Report

Close