Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje izračun porodniške

izračun porodniške

eno informacijo samo še potrebujem na hitro…

na spletni strani csd Šiška je obrazec za izračun porodniške…
je to okvirni izračun ali pokaže dejansko stanje koliko potem prejemam ?

ta znesek potem dobivam dokler ne grem delat – ali se potem ko nastopi dopust za nego ( po 105 dneh ) to kej spremeni ?

hvala za odgovore

pobožajte bušije 🙂

O točnosti izračuna ti ne morem povedat, ker ga ta prvič še ni bilo, se pa prejemek za porodniško oz. dopust za nego… ni razlikoval.

Tisti izračun na CSD Šiška je točen. Malo se razlikuje samo, če si npr. dobila 13. plačo. Potem si nekatere referentke pridružujejo pravico do variacij na temo.

Kakašnih variacij??? Jaz upam, da jo bodo upoštevale, saj jo morajo, a ni tako?

Izračun je recimo kar točen, če upoštevaš podatke ki jih tja vpišeš. Če vpišeš VSE bruto prejemke od katerih so bili poračunani prispevki (tudi 13.plača, nagrade..) dobiš bruto osnovo nadomestila. Porodniška je 100% osnova, nadomestilo za nego pa odvisno od višine – največ 2,5 krat povprečja SLO. Ni pa popolnoma točno glede izračuna v NETO – je odvisno ali uveljavljaš še kakšno olajšavo za otroka/e.

Program je pa vsaj zelo dober približek.

Lep pozdrav.

Meni se zdi, da malica in dodatek za prevoz ne gresta v osnovo za izračun porodniške. Če se motim me popravite. Kaj pa nagrada oz. delovna uspešnost.
Pri meni je zaradi teh postavk lahko velika razlika.

Hvala za odgovore.

ali katera ve ali gra znesek za recimo 10 let delovne dobe tudi noter in pa tisti denar ki ga dobiš po treh mesecih bolniške?

Delovna uspešnost in nadure gredo v osnovo, jubilejne in solidarnostne pomoči pa ne. Žal. V osnovo gre vse kar imate prikazano na plačilni listi kot osnovo za prispevke. Jubilejna nad zneskom, ki je še davčna olajaša torej gre. In regres nad določeno višino tudi. Do zneska, ki ga določi davčna pa ne.

kaj pa regres?

Ne. Kot je rekla Solzica, gredo tiste postavke, ki imajo obračunane prispevke. Enostavno.
To se vidi na plačilni listi (bruto). Regres ima obračunano samo dohodnino (do uredbe), malica, prevoz na delo, jubilejne nagrade, solidarnostne pomoči pa nič. Nadure, stimucije, učinki, 13 plača, božičnica… so izplačila, ki bi morala imeti obračunene vse prispevke in gredo v osnovo zaizračun porodniške.

Lp, Brigita

Ali je porodniška potem višja kot kasnejše nadomestilo za nego?
Ali lahko nadomestilo za nego sploh po končani porodniški izkoristiš za koliko časa in kdo?

lp, bianca

Kaj pa je v mojem primeru ko sem do maja lani dobivala socialno pomoč 45.000 od junija dalje pa sem dobivala plačo. Rok imam 3.5 pa me zanima kaj vpišem jaz da dobim izračun porodniške?

Delovne dobe bom tako imela šele nekje 8 mesecev ampak bom ostala v delovnem razmerju. Kakšna bo višina moje porodniške??

Bianca,
Ali je porodniška potem višja kot kasnejše nadomestilo za nego?
DA – ampak samo v primeru da je tvoja bruto osnova za nadomestilo višja kot znaša 2,5x povprečja SLO (bruto 670.00oSIT na mesec), drugače je enaka.

Ali lahko nadomestilo za nego sploh po končani porodniški izkoristiš za koliko časa in kdo?
Ne razumem najbolje tvojega vprašanja. Porodniški dopust traja 105dni, dopust za nego pa 260dni. Porodniški dopust koristi mama, dopust za nego pa mama ali oče.

Kali
Najpomembneje je da boš na dan nastopa porodniškega dopusta zavarovana (v delovnem razmerju), zato ti pripada nadomestilo za porodniški dopust. Izačuna se enako – povprečje zadnjih 12 mesecev, za manjkajoče mesece, ko nisi bila zaposlena (zavarovana) ti računajo če se ne motim 55% minimalne plače.

New Report

Close