Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Izračun plačila vrtca – starša na različnih naslovih

Izračun plačila vrtca – starša na različnih naslovih

Pozdravljeni, imamo malcs specificno situacijo. S partnerko imava 2-letnega otroka, ki ga vpisujeva v vrtec. 4 mesece nazaj je partnerka podedovala stanovanje, kamor sta se z otrokom tudi preselila (prijavila stalno prebivalisce).
Sam sem sluzbeno ogromno v tujini, zato iskreno prepis stalnega prebivalisca se nisem urejal in ga imam se pri starsih, in tudi zaradi jekaterih druguh razlogov se nekako nagibam k temu da vsaj do konca meseca novembra tako ostalo.
Zanima me izracun vrtca oziroma kako se gleda v tem primeru. Tu se ne gre o nekem izigravnju glede “mame samohranilke”. Sva skupaj, ampak zaenkrat se nimamo urejenega skupnega prebivalica, se posebej zato ker sem res ogromno v tujini in mi ni bilo niti smiselno niti casovno mi ni zneslo urejati teva.
Torej, vem da se gleda skupni dohodek, in se potem deli glede na stevilo oseb na gospodinjstvo. Porajajo se mi 3 razlicne opcije, kako se v mojem primeru to izracuna.
1. Stejeta se partnerjeva dohodka, vendar se deli le z dvema osebama v istem gospodinjstvu (partnerka in otrok)? Ali je to mogoce, da sestejejo tudi moj dohodek, delijo pa le z dvema osebama v gospodinjstvu in mene ne upostevajo ker sem na drugem naslovu?
2. Stejeta se partnejeva dohodka, in delijo s stevilom treh (jaz, partnerka in otrok) oseb v gospodinjstvu, ceprav zivim na drugem naslovu? Vem da na CSD-ju velja taka logika, da ce par ne uredi status mame kot samohranilke, se ne glede na razlicna stalna naslova steje kot “druzina”.
3. Dejansko upostevajo samo partnerkin dohodek in delijo s stevilom oseb (partnerka in otrok) v istem gospodinjstvu? Mene pa ne upostevajo?

Torej katera od teh treh opcij v mojem primeru obvelja? Ali je kaka druga logika pri izracunu?

Hvala za pomoc

Pozdravljeni

Moogče se bo našel kdo z izkušnjami.

lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni,

zanima me vaš zakonski stan…sta s partnerko poročena? Oba sta zagotovo prijavljena kot starša tega otroka..torej…Po moje se upošteva se prihodek obeh, ne glede na bivališče, saj ste družina.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2006-01-5437

______________________________________________ Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.

New Report

Close