izračun ovulacije
Pozdravljeni!
Stara sem 26 let, in sva se s fantom odločila, da bi imela otroka. Na tem delava 3. mesec. Prva dva meseca sem imela menstrualni cikel na 29 dni, ta zadnji pa je bil sedaj na 32 dni. problem je pa v tem odkar sva se odločila za otroka sploh nevem kdaj imam ovulacijo, če jo seveda sploh imam,ker opažam da nimam nobene take sluzi, ki bi nakazovale da imam ovulacijo. ja mogoče sem tole vzela preveč resno in da jo zaradi psihe sedaj nimam, ker pred tem sem jo pa imela, saj tako mislim. Vprašala bi vas za ta zadnji men. cikel. naj vam povem da sem imela 21. decembra zadnjo M, 1. kdaj bi jaz sedaj mogla imeti ovulacijo,ubistvu bi jo mogla že imeti, ampak znaki niso bili tako izraziti, razen da so me bolela prsa, in da v spodnjem delu včasih čutim nekaj bolečine,ampak vse to brez sluzi. Pa še to, da sem imela včeraj(14.1) majčkeno sluzi, ampak še zmer ne takšno kot bi morala biti. Da bi bila ovulacija sedaj ta čas, pa ni verjetno ali se motim pa je lahko, saj nevem. Naj vam povem še to, da sem en teden nazaj po spolnem odnosu imela roza izcedek, ki pa je trajal en dan,tako je bilo tudi prejšnji mesec enako.2. kaj bi to pomenilo? sedaj po izračunih bi mogla dobiti(upam da ne) M tam okrog 22. januarja. prosim za vaš nasvet in odgovore. se pa opravičujem že v naprej, če ni vse natančno obrazloženo.
Hvala za vaš trud.
Lep pozdrav
Spoštovani,
nobene potrebe ni po pretirano natančnem pisanju. Imate ciklus v okviru normalnega in zelo verjetno imate tudi ovulacije, le preveč resno ste zadevo zagrabili in se zdaj 24 ur dnevno opazujete. Za zanositev si vzemite 12 mesecev odklopa. Ne glejte na uro in na koledar in ne zapisujte si vsake spremembe, ki jo opazite na sebi niti vsake pruičakovane spremembe, ki se ne zgodi. Pišite si kdaj prihajajo M, koliko časa trajajo in kakšne so in seveda imejte redne spolne odnose na 2 do 3 dni. Če v letu dni ne pride do zanositve, se obrnite na svojega ginekologa.