Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija IZPUŠČAJI V NOSEČNOSTI

IZPUŠČAJI V NOSEČNOSTI

Pozdravljeni !

Sem v 37 tednu nosečnosti in imam polno srbečih izpuščajev po celem telesu tudi po obrazu.Ko sem jih pokazala moji G je rekla da ni to nič narobe in ,da ima to zelo veliko nosečnic,mene pa vseeno zelo skrbi saj jih je vedno več in zelo srbijo(ko se praskam imam potem polno krastic) kaj naj naredim.Ali to mogoče vpliva kaj na otroka.Zelo vam bom hvaležna za odgovor.

LP.od LINE

Pozdrav!

Na otroka skoraj sigurno ne bo vplivalo.
Pogosto pa so v nosečnosti srbeči izpuščaji po koži, problem pa je v tem, ker praktično ni zdravil, ki bi jih lahko predpisali v pomoč.
Če je res hudo se občasno lahko dobi injekcije, ki delujejo protivnetno, na plod pa ne vplivajo, ampak to je res v skrajnem primeru.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Priporočam da se obrneš na svojega ginekokoga. Jaz sem imela grozno srbečico zaradi nepravilnega delovanja jeter, bila sem tudi rumenkasta po koži. V tem primeru pride v poštev jetrna dieta in B vitamin.

L.P. Danica

tudi jaz sem imela v nosečnosti te srbeče izpuščaje bili so posledica nekih zastojev v jetrih in žolča. me je zelo srbelo in nekaj dni pred porodom sploh nisem mogla spati zaradi tega srbenja. odšla sem v porodnišnico in so mi sprožili porod. če še nimate naraščaja se pogovori z G o tej možnosti. lep pozdrav

Tudi jaz sem imela grozno srbenje približno okrog 36 oz. 37. tedna. Ginekologinja mi je predpisala fenistil mazilo pa ni dosti pomagalo. En teden pred porodom me je nehalo srbeti. Jst sem na koncu nosečnosti zelo rada jedla orehe, lešnike, čokolino in popila veliko mleka. Ko me je začelo srbet, sem s tem prenehala pa ne vem, ali je imelo kaj vpliva na srbenje. Postavi vprašanje še dr. Pušenjaku na forumu Ginekologija.

Na otroka ne vpliva. Rodila sem hitro brez težav, zdravega fantka, ki je danes živahen in nasmejan dojenček.

New Report

Close