Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izpuscaji-srbecica

Izpuscaji-srbecica

Pozdravljeni,

Pred tednom dni so se mi po celem telesu naredili izpuscaji, ki zelo srbijo, ni jih edino na obrazu in prsih. Najvec jih je na rokah, nogah (bedrih se posebej), zadnjici, stopalih- nartu, itd. Izgleda tako, kot bi imela vsaka pora svoj izpuscaj, ki je dvignjen nad kozo, okoli pa je rdeca lisa, ena vecja, druga manjsa, in ce pogladis kozo, dobis obcutek, da je iz samih bulic. Mogoce je to kaka alergija, ceprav ves cas pijem in jem iste reci in ni bilo v tem obdobju nic takega, kar bi lahko to povzrocilo. Zato sem zacela jemati Flonidan (isto kot Claritin) 1 tableto na 24 ur, pa ni nobenega rezultata – pojedla sem jih ze 5. Mogoce je zanimivo tudi to, da imam cisto bel jezik, ki pa me ne boli in tudi sicer se zelo dobro pocutim, dobro spim in imam normalen apetit – sploh je vse v redu, samo grozno me vse srbi in grdo izgleda. Zanima me, ali moram k zdravniku ali pocakam, da bo samo od sebe minilo, ker mi verjetno kaj drugega kot antihistaminika tako ne more dati?

Spoštovani!

Kljub vsemu bi bilo verjetno bolje iti k zdravniku. Če gre za alergijo, bi bilo smiselno podvojiti odmerek zdravila.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close