Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpuščaji po obrazu

izpuščaji po obrazu

Spoštovani,

po obrazu se mi že par let delajo srbeči izpuščaji. Koža začne srbeti brez posebnega razloga, potem pa, tudi če ne praskam, nastane rdeč izpuščaj (premer do 1 cm). Najprej sem mislila, da je vzrok v kontracepcijskih tabletkah, ker se je po prenehanju jemanja le-teh stanje izboljšalo, vendar se mi zadnje čase izpuščaji spet pojavljajo. Ne uporabljam nobenih krem ali pudra. Poleti, ko sem veliko na soncu, izpuščajev skoraj ni, več se jih pojavi v obdobju pred in med menstruacijo. Naekrat nimam več kot 3 izpuščaje, vendar glede na to, da so grozno srbeči in ne morem kaj, da se ne bi praskala, opažam, da nimam več tako lepe kože. Bila sem že pri dermatologu, ki se je z mano samo malo pogovoril, kot nalašč takrat nisem imela nobenega izpuščaja in na koncu tudi ni ničesar ugotovil. Mislim, da mi je takrat moj osebni zdravnik celo dal neko mazilo (žal se ne spomnim več, kako se imenuje, mislim pa da se prične s črko L), ki pa ni nič zaleglo.
Morda vsaj približno veste, kaj bi lahko bil vzrok teh izpuščajev?
Najlepša hvala za odgovor.

POzdravljeni!

KOt že velikokrat tudi sedaj povem, da je zelo težko opredeliti izpuščaje npr. na obrazu, sploh če niso na tipičnih mestih, zato vam zelo težko svetujem terapijo ali pa za kaj gre.
Možnosti je kar nekaj, težko je opisati kaj vse pride v poštev.

Na žalost vam nisem dosti pomagal, potrebna bo opredelitev pri svojem zdravniku ali pa dermatologu.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close