izpuscaji po celem telesu
Pred več kot enim tednom sem po zgornjem delu hrbta in vratu dobila rdeče izpuščaje, ki so najprej izgledali kot mozoljčki, vendar ko se je koza vzdražila, so postali bolj ocitno rdeci ter zelo srbeči. Izpuščaji so se nato pojavili na notranjem delu stegen ter na spodnjem delu trebuha (kjer se sedaj najhuje). Izpuščaji na hrbtu so se umirili medtem ko na ostalih mestih gre samo se na slabse.
V ponedeljek sem obiskala osebno zdravnico, ki mi je (sicer se v moje izpuščaje ni kaj prida poglabljala) predpisala tablete Flonidan, ki naj bi omilile srbenje, a temu, po 4h dneh jemanja zdravil, ki naj bi ucinkovale takoj in drzale 24 ur, ni tako.
Glede na mesta kjer se pojavljajo izpuščaji sumim, da je za to reakcijo kriv kaksen pralni prašek ali mehčalec.
Ali je imel kdo podobne težave in kako jih je reševal?
Hvala in lp, Jožica.
Tudi meni so se pred 10 dnevi naredile drobne rdece pikice, ki mocno srbijo in sicer po rokah in nogah. Dr. mi je predpisala Claritin in Flonidan mazilo, a mi ne pomagata nic (ceprav sta mi v prejsnjih letih vedno). Kaj je to nimam pojma – reakcija na mehcalec ali prasek ni, ker ga nisem menjala in ga uporabljam ze nekaj mesecev. Najbrz so res kriva semena. Stanje pa se po telesu malo boljsa, ceprav imam alergijo sedaj na obrazu – zatecene oci in srbeco kozo. Za znoret!!!!!!
Ce kaj ugotovis, sporoci! lp
Sicer tudi jaz nisem uporabljala nobenih novih praskov (mehcalec vseskozi uporablja mama) in na te stvari se nikoli nisem imela take reakcije. Menda pa se lahko kljub temu pojavi taka alergija.
Naslednji teden bom sla mogoce se k drugemu zdravniku (ker ga nameravam menjat) in bom videla kaj mi bo on svetoval.
Lp, Jozica
Glede te kreme od cajevca: sem sla v lekarno in ji opisala situacijo in mi je farmacevtka svetovala kremo Fenistil, ki naj bi bolj ucinkovala kot cajevceva krema. Z njo se mazem ze tretji dan (po 3x na dan – lahko jo uporabljas od 2x do 4x na dan). Mislim da je malo bolje (lise so manj rdece, srbenje se je zmanjsalo). Bom videla kako bo kaj v naslednjih nekaj dneh.
Slučajno sem tudi jaz brskala po podatkih, ki bi mi razjasnili zakaj sem cela pikasta in sem našla tale forum. Tudi jaz imam tovrstne težave, ker pa ne moram k zdravniku se skušam ozdraviti na naraven način (jabolčni kis in črni čaj v kopeli) Danes sem to storila in ugotovim, da je le še huje ali pa je to le prva reakcija in bo šele po parih kopelih rezultat boljši. Pikice so rdeče okrogle nekatere večje druge čisto drobne in se širijo od oprsja po ramenih in hrbtu na vzdol, vse do zadnjice, kjer se ustavi. Jaz mislim, da bi to lahko bila tdi kakšna preobčutljivost na potenje, sicer pazim na higijeno ampak nič ne pomaga. Morda pa je res cvetenje krivo saj se je stanje v tem letnem času drastično poslabšalo. Pike pridejo in izginejo. Veliko jih vidim da imajo podobnee reakcije po vraTU OBRAZU ALI HRBTU IN NIHČE NEZNA OBJASNITI KAJ JE TO. iZGLEDA DA SMO SI RES ŽE MOČNO ONESNAŽILI OKOLJE.