izpuščaji na obrazu
Pozdravljeni,
Ne vem če moje težave spadajo na tale forum a poskusiti velja. Že v času proti koncu nosečnosti so se mi na obrazu v predelu okoli ust, pod nosom in na bradi pojavili izpuščaji, ki so bili zelo rdeči, srbeči in koža se je na teh predelih zelo luščila. Vse to je trajalo do približno enega meseca po porodu potem pa je izginilo. Mislila sem si, da so pač bili krivi hormoni. Ker pa je hčerka imela na nogicah in rokicah suhe izpuščaje, so mi svetovali naj opustim mleko in mlečne izdelke (sem jo dojila in jo še dojim) pa so njej izpuščaji izginili.A lej ga zlomka, lansko leto ob približno istem času – novembra meseca so se meni spet pojavili izpuščaji le da tokrat v milejši obliki. In ti izpuščaji me srbijo, koža se na teh mestih lušči in izgledam kot kakšna pubertetnica. Kremo za obraz sem zamenjala za zelo kakovostno, pazim na prehrano, gibanje, pitje veliko tekočin (v glavnem vode). Splošni zdravnik, mi je predpisal kremo elocom, ki jo sicer uporabljam, vendar ne prepogosto ker to ni v redu za kožo. Bilo je že obdobje, ko so mi izpuščaji čisto izginili pa sem jedla in pila vse kot prej. Več ne vem kaj bi bil še lahko razlog za te izpuščaje. Sem pa se prijavila pri dermatologu a kot veste je čakalna doba dolga, meni pa moj izgled vsekakor ni všeč, še huje pa je ker sem v nenehnem stiku z ljudmi in me kar čudno gledajo (če si obraz napudram so ti izpuščaji po uporabi pudra še hujši) Ima kdo kakšen nasvet iz lastnih izkušenj? Hvala vsem in se opravičujem za dolgo razlago
Živjo !
Rekla si, da izgledaš kot kakšna pubertetnica. Tudi sama se pri 28-ih ubadam s tem problemom, čeprav nisem nikoli bila mozoljava. Mene ne mučijo izpuščaji, ampak nekakšni turi, ki izgledajo kot mozolji. Me pa koža prav boli, celo oteče, iz turov ne morem nič konkretnega iztisniti (ko se jezno spravim nase, ha), ven steče le tekočina. Zadnjih 14 dni sem nehala piti kavo in stanje se mi je zelo izboljšalo. Imam pa tudi potrjeno laktozno intoleranco (z vsemi črevesnimi težavami, ki spadajo zraven), vendar se mi zdi, da to ni od mleka, ampak od kave. Sedaj sem 14 dni z lepo kožo na obrazu (po 3 letih mučenja in iskanja vseh možnih vzrokov; od hrane do kozmetike in stresa) in mislim, da je zares kava tista, ki mi to dela. Poskusi črtati kavo in vse kozmetične izdelke s kofeinom za 14 dni, pa boš videla, če bo bolje. Pa veliko sreče pri iskanju pravega vzroka. Je hudičevo potrebna. Čao