Izpuscaji na kozi
Pozdravljeni. Hci stara 2 leti je pred mesecem dobila po podlahti roke majhne pikice…podobne mozoljckom. Tako je imela kak mesec, nakar se ji je med mozoljcki pojavil izpuscaj, hrapave in rdece koze. Ta izpuscaj se je razsiril po celotni podlahti v parih dneh, pojavil se je tudi med nogicami in ritki, sedaj se siri po drugi rokici, in na hrbtu. Srbi jo samo na ritki. Dobili smo napotnico za drmatologa, ki je rekel da je to samo suha koza in predpisal kremico s kortiki in antibioticno kremo. Sedaj mazemo tri dni, ampak ni vidnega nekega napredka…na ritki se celo siri. Niso pa delali nobenih drugih preiskav…niso pregledali niti krvi. Kaj naj storim? Sem prepricana, da to ni samo suha koza! Me zelo skrbi ker je otrok se majhen. Drugih simptomov nima, tudi ta pojav je prvi taksen.
Hvala za odgovor in lp.
Pozdrav!
Če prav razumem na drugi podlakti nima sprememb?
Če je tako asimetrično, če na to terapijo ni odgovora je potreben ponovni pregled pri dermatologu! Kaj je lahko: kontaktna alergija je malo verjetna, borelija je tudi možna….. Vsekakor za dobro ponovno obravnavo!
Lp
Siri se tudi na drugi rokici na podlahti, vendar je za zdaj v veliko manjsem obsegu. Prav tako med nogicami in en vecji izpuscaj na ritki in hrbtu. Pri dermatologu smo naroceni na kontrolo komaj za 14 dni, premisljujem pa o samoplacniskem pregledu. Me pa zanima ali bi bilo dobro zahtevati pregled krvi, ker do zdaj ji niso pogledali ne krvi, ne delali nobenih testov, ampak enostavno rekli, da je to suha koza, kar pa mene nekako ne preprica. Klopa se ni imela, je pa imela pred izbruhom izpuscajev par pikov (predvidevam da komarjev, ker ji taksna prisla iz vrtca).
Hvala in lp.