Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Izpuščaji

Izpuščaji

Lepo pozdravljeni

Lepo bi vas prosila za odgovor na vprašanje, ki je bilo prvotno namenjeno dr.Tanč iz foruma pediatrija, pa je le ta trenutno zaprt. V priponki vam pošiljam slikice izpuščajev pri moji 6 mesečnici. Naj še dodam, da je imela v zadnjih 3 dneh povišano temp, tudi do 39,2 , izcedek iz nosu. Diagnoza pediatrinje je viroza, torej uživanje tekočin in po potrebi zbijanje temp. Danes zjutraj, ko se je hčerka zbudila je imela po sebi polno teh malih izpuščajev (slika). Nahajajo se po trupu in v predelu za ušesi in vratu, nič po okončinah. Hčerka ima še danes rahlo povišano temp in še vedo kaže simptome viroze. Naj že dodam, da smo včerajšnjo in noč poprej prebedeli. Imela je neverjetne krče in videti je bilo, da jo napenja;vetrovi. Blato je z vsakim odvajanjem nekoliko drugačno. Enkrat kašasto, drugič klobasa, včasih pa suh kot pepel in težak za čiščenje. A kaže to vse skupaj na kakšno alergijo na hrano? Jemo:korenje, krompir,cvetačo,kolerabo,bučke,piščanec,banano,jabolko,hruške,brokoli,olupljen grah,riž,polenta,občasno frutek,mlečne kašice, tudi gluten v sledovih. GH uvajamo od 5,5 meseca.

Zadnje dni ni bila izpostavljena soncu.

Navedla sem vse kar se mi ta trenutek zdi pomembno, mogoče zgleda vse skupaj nametano in nepovezano. Za to se vam opravičujem. Upam, da boste razvozljali to zmešnjavo.

Hvala za vaš odgovor,

princeska

Spoštovana,

po opisu in fotografijah sodeč vaša dojenčica preboleva tim. šesto bolezen (exanthema subitum). Gre za virusno okužbo, povzročitelj je humani herpesvirus tip 6. Najpogosteje zbolevajo dojenčki, značilna je visoka vročina, ki traja 3-5 dni, ko pade, se v nekaj urah pojavi značilen izšuščaj. Ta je najbolj izrazit po trupu, vratu, sega lahko tudi na obraz in zgornje dele okončin. Izgine v nekaj dneh (lahko celo urah).
Zdravljenja ni (razen zbijanja vročine) in bolezen praviloma ne pusti nobenih posledic (razen dobre – da si vse življenje odporen na ponovno okužbo s tem virusom).

Alergijo na hrano lahko tokrat kar odmislite.

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close