Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija IZPUŠČAJI

IZPUŠČAJI

POZDRAVLJENI!
Prebrskala sem kar nekaj vprašanj in odgovorov, pa odgovora na moje vprašanje nisem našla…zato prosim, če lahko pomagate moji hčerki.
Stara je 7 let in pred kratkim je prebolela nekakšno okužbo z rota virusom. Vsaj predvidevali so tako, saj je bilo bruhanje in driska silovito, a k sreči kratkotrajno. Bolel jo je trebuh in en dan je hodila na vodo vsakih 10 minut po nekaj kapljic…
skratka, ko je to prešlo, so se ji po 14. dneh pokazali izpuščaji po celem telesu. En dan jo je spremljal nahod. Bil je nekakšen osip, ki se je začel na ušesih. Nadaljevalo se je po obrazu, trupu in rokah, kot tudi na nogah, na gležnjih in okrog prstov. Pozneje so se ji skoncentrirali v rdeče malo izbočene lise na zgornji strani rokic, prste je imela kar zaotečene. Dlani so bile normalne. Sedaj pa opažam, da se ji je vse skupaj preselilo na dlani in stopala. Jo močno srbi. Temperature nima.
Po telesu so pikice le še tu in tam, ima jih pa ogromno, na notranji in zunanji strani stegen, na stopalih in prstih, na rokah in dlaneh. Tam so to živo rdeče lise. Pridejo ure, ko izgleda, kot da bi počasi vse izginilo, nakar se spet pojavi v hudi obliki.
Zdravnica je dejala, ko jo je na daleč pogledala, da je to alergija, dobila je claritin in elocom mazilo. Oboje pa prav nič ne pomaga. Traja že skoraj teden dni. Deluje utrujeno in nima pravega apetita…
Vem, da diagnoze ne morete postaviti na daljavo, prosim pa, za kakšen namig, kaj bi lahko poleg alergije to bilo, saj me skrbi. Ali se alergija pojavi kar tako čez noč in na tak napadalen način?

Pozdrav!

res težko presodim za kakšen problem gre, je pa velikokrat izpušačj lahko v zvezi z virozo, seveda pa ne izključujem alergije, ki pa bi po predpisani terapiji že začela izginevati.

Pokažiti spremembe še enkrat zravniku.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Lep pozdrav!

Verjetno so spremembe v zvezi z virozo. lahko tudi alergične, vendar bi pričakova , da se po predpisani terapiji izboljšujejo.
Vsekakor vam težko pomagam, ne da bi videl spremembe.
Svetujem ponovni obisk zdravnika.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close