Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpuščaji

izpuščaji

Dober dan !
Mož ima na spolovilu vodene mehurčke (tam,pa tam). Deluje kot alergija. Mehurčki so neboleči, nemoteči in ne srbijo. Ali je potrebno iti k zdravniku, ali je le alergij.reakcija, ki bo zginila sama od sebe !
Hvala in lep pozdrav !
Tina

Spoštovana Tina!

Na katerem delu spolovila so mehurčki, ali ga prizadeto mesto boli, peče, srbi?

Dober dan !
Sprašujete me na katerem delu spolovila so mehurčki. Mehurčki so samo na penisu, tam pa tam. Ne srbijo in ne bolijo, sploh ne motijo. Prav tako se eni že sušijo . Ali je potrebno iti zdravniku ali naj še malo počaka, mogoče pa se bodo vsi posušili. Vendar še vedno ostane vprašanje zakaj so sploh nastali ?
V knjigi (zdrav.vodnik) smo veliko prebrali in najbolj bi bilo podobno herpesu, vendar so znaki drugačni . Pri herpesu mehurčki srbijo, ko pa počijo nastane razjeda, ki boli . Prav tako je inkubacijska doba 10 dni, to pomeni, da bi tudi jaz že dobila herpes, ker je bolezen prenosljiva. Zato sva to odpisala.
Kaj vi mislite ?
Hvala za odgovor .
Lep pozdrav , Tina in Marko

Spoštovana Tina!

Imate prav, iz opisa so spremembe po videzu najbolj podobne herpesu, ostali znaki pa niso najbolj tipični. Možno je, da poteka bolezen v blagi obliki in ne povzroča hujših težav. Prenos okužbe je sicer precej verjeten, ni pa nujen, tako da dejstvo, da vi nimate težav, diagnoze ne izključuje.
Možne so seveda tudi druge diagnoze, o katerih pa brez pregleda težko sodim, ker je možno, da v resnici ne gre za prave mehurčke. V tem primeru diagnoza herpesa resnično ne pride več v poštev.
Mislim, da ne bi bilo slabo, če bi se vaš mož zglasil vsaj pri izbranem zdravniku, ki ga bo po potrebi napotil v ambulanto za spolno prenosljive bolezni.

New Report

Close