Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpuscaji?

izpuscaji?

lep pozdrav!
ze nekaj casa se mi obcasno na nogi na golenu-vedno na istem mestu-naredi izpuscaj velik cca 3×3 cm.izgleda kot suha koza, izbocene pikice, ki ne srbijo vendar so kljub temu zelo motece.tak izpuscaj se mi vcasih naredi tudi na roki,vendar ravno tako kot na nogi, scasoma izgine.mami ima ravno take izpuscaje, bila je pri dermatologu in je dobila kremo diprosalic, ki pa ne pomaga prav dosti.kaj menite vi?
hvala za odgovor

Spoštovana Tanja!

Koliko ste stari? Ali je sprememba na kolenu ali goleni? Ali se lušči? Katero diagnozo so postavili vaši mami?

stara sem 19 let in imam priblizno ze 5 let na celu majhne “bradavicke”… , sprva sem mislila da gre za akne, nato me je zdravnik napotil k dermatologu, kjer so mi jih zgali s “kredo” ? . Po tem postopku so se mi se bol razsrasle. Te “bradavicke” so na celu kot da bi bili majhni izrastki koze. ( tezko je opisati). Mogoce veste za kaksno kozno bolezen to gre? – bi bila lahko luskavica? ( niso rdece barve, ampak sej pravim kot da bi bila izrasla koza )

Spoštovana Pikica!

Domnevam, da je dermatolog pred posegom postavil diagnozo, ki jo je verjetno napisal tudi na izvid. Če tega nimate, se lahko glede diagnoze ponovno obrnete na vašega dermatologa. Mislim, da bo to bistveno zanesljiveje, kot če bi ugibal prek interneta. Iz opisa se mi ne zdi, da bi šlo za luskavico.
Sicer pa mislim, da vam sprememb ni žgal s kredo, ampak zamrzoval s tekočim dušikom.

New Report

Close