Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Izpuščaj v obliki črte

Izpuščaj v obliki črte

Pozdravljeni!

Sin moje kolegice je star 2 leti. Pred cca. tremi tedni se mu je pojavil izpuščaj na rokici in sicer pod komolcem, na notranji strani. Izpuščaj je izgledal kot črta oz. trak. Koža na tem mestu izgleda kot nekoliko izsušena (taka je na otip) in grudičasto privzdignjena (ne znam bolje opisati). Barva kože ni spremenjena, otroka pa očitno izpuščaj ne srbi. Pediater, ki je nadomeščal otrokovo pediatrinjo je rekel, da gre za neke vrste draženje in predpisal Bepanthen. Ker je izpuščaj v obliki traku “prišel” že do prsi (vleče se čez celo roko, ramo in na prsi), je šla mamica z malčkom ponovno k pediatrinji, ki jo je urgentno danes poslala k dermatologinji. Dermatologinja je po pregledu rekla, da gre za tipično, hitro rastoče materino znamenje. To naj bi bilo nekaj povsem običajnega. V imenu kolegice, ki nima intereta lepo prosim za vaše mnenje, čeprav vem, da je težko postavljati diagnozo brez pregleda.

lepo pozdravljeni.

Pozdravljeni!

Po opisu lahko gre za tako vrsto znamenja, lahko za obliko Licen planusa- vnetna bolezen, pa še nekaj drugih vzrokov je lahko.
Težko vam pomagam kaj več, vsekakor pa skrb ni potrebna, če je pod kontrolo dermatologa, ta bo ukrepal, če se da.
Včasih se odoločimo za odvzem koščka tkiva, če nismo sigurni za kaj gre, velikokrat pa to ni potrebno.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Najlepše se zahvaljujem za hiter in pomirjujoč odgovor. Mamico sem že obvestila.

Lep pozdrav

New Report

Close