Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izpuščaj na nogici

Izpuščaj na nogici

Pozdravljeni!

Naša malčica, korigirano stara skoraj 9 mesecev (kronološko 1 leto), ima na levi nogici, v predelu nad nartom (v pregibu) nekakšen izpuščaj, ki vztraja že kakšna 2 tedna. Izpuščaj je v obliki elipse, premera kaka 2 cm. Je blago rožnate barve, se pravi da malo odstopa od barve kože. Na otip je tam koža rahlo hrapava in videti mogoče malo mehurčkasta.
Hčerko nič ne srbi ali pa boli, na dotik je popolnoma neobčutljivo. V lekarni so rekli da jo lahko mažemo z bepanthenom, kar tudi počnemo približno vsake 3-4 ure. Vedno nosi bombane žabice ali nogavičke (čeveljčkov še ne).
Po nekaj dnevnem mazanju je izpuščaj malo zbledel, sedaj od prejšnjega petka, pa se je mogoče celo malo povečal. Kaj podobnega nima in niti ni imela nikjer drugje na telesu.
Resda smo imeli pred tremi tedni 3. ceplenje DiTePer, vendar pod nadzorom na Pediatrični kliniki, in kakršnakoli preobčutljivost na cepivo je bila izključena.
Hranimo jo tudi še tudi s prilagojenim mlekom (Milumil 3) in ogromno sadja in zelenjave, že od februarja dalje. Ravno tako že je izdelke iz glutena (testenine, zdrob) in kravjega mleka (skuta), v zadnjem času pa tudi skoraj vsa živila za njeno starost (razen mesa in določenih vrst sadja, zelenjave, dodatkov, ipd).
Kaj pa vi pravite na ta izpuščaj? Kaj bi to lahko bilo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni seba 0411,
mesto pojava izpuščaja je sicer zelo podobno, kot ga vidimo pri atopičnem dermatitisu. Vendar so pri AD mesta razdražena, otroka srbi, je nemiren, v vašem primeru bi opazili drgnjenje z nogicama, pa še na drugih mestih bi se pojavil. Alergija na cepivo se samo na tem mestu verjetno ne bi pokazala, pa še izključena je.
Če po mazanju z Bepanthenom nie zbledi v nekaj dneh, se le pojdita pokazati k vašemu zdravniku, saj je vsak izpuščaj po napisanem zelo težko ocenjevati. Je treba videt!
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close