Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina izpuščaj na jeziku

izpuščaj na jeziku

Pozdravljeni!

Prebolevam angino. Istočasno s simptomi (vročina preko 39°C, vneto žrelo itd.) se mi je na jeziku ob strani pojavil velikanski izpuščaj, ki že kakšen teden ne izgine. Boli me zelo, je tudi nekoliko zatečeno, peče, komaj govorim, jesti skorajda ne morem, zgolj tekočo hrano bolj ali manj. Kaj bi to lahko bilo, je nevarno in kdaj lahko pričakujem, da se bo stanje izboljšalo oz. bo izpuščaj izginil?

Pa še to me zanima: bi bili lahko ti simptomi znak kakšne druge bolezni, okužbe?

Hvala za informacije!!

Spoštovani!

Še najbolja psominja na herpes virus infekcijo. Pozdraviti bi se morala sama od sebe. Če pa so obloge izrazito bele, nad ravnjo jezika in ob luščenju zakrvavijo, ap gre za glivcice, kareih dravljenej bi pospešilo mazilo proti glivicam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Na jeziku se mi ob doloceni hrani pojavijo boleci izpuscaji. Pojavijo se ob straneh, majhni, okrogli in rdeci. Trenutno se mi je to ponovilo nekajktat ob hrani, na katero prej nisem imela reakcije(semena, jagoda…). Se mi je pa to zaenkrat zgodilo samo, ko sem bila bolna:  maja uroinfekt, ponovno junija, ter ponovno sedaj. Vsakic sem prejela antibiotike(junijski infekt se ni do konca pozdravil, zato je bilo terapijo potrebno po tednu ponoviti). Zanima me s cim je to povezano, padcem imunskega sistema? Ali poslabsanjem alergij? Ter kaj narediti? Trenutno izginejo priblizno po kaki uri, ko preneham z hrano. Po jagodah je edino zateklo tako, da sem vzela antihistamine.

Hvala za odgovor!

New Report

Close