Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija izpuščaj

izpuščaj

Pozdravljeni,

Moja 15-mesečna punčka ima na ličkah in na korenu nosu rdeč izpuščaj, ki potem nekako po dveh dneh obledi, koža pa ne tem mestu ostane hrapava in suha (podobna blagim krastam). Vsak dan pa se ji pojavljajo novi.
Hči sem 14 mesecev skoraj polno dojila, ker je zavračala gosto hrano. Nato sem popolnoma prenehala dojiti in skoraj čez noč je sprejela vso hrano. Do sedaj nismo opazili nobene preobčutljivosti. Pred približno desetimi dnevi smo ji ponudili domače jagode, čež nekaj časa smo nato opazili oteklino okrog oči in potem izpuščaj. Čeprav potem ni več jedla jagod, izogibamo se tudi drugim alergenom (kivi…), se ji izpuščaj še vedno pojavlja.

Kaj menite?

Hvala za vaš odgovor in lep dan,

M.

Spoštovana Micika,
otekline okoli oči so vedno kar sumljive za alergije, pa še tak izpuščaj, kot ga opisujete, pa uvajanje nove hrane, pa jagode, ki so zelo alergogeno živilo. Če imate še v družini alergije, bi skoraj lahko rekli, da je punčka senzibilizirana oziroma se pojavljajo alergije,
Sedaj ste ukinili jagode in druge pogoste alergene, pa še vedno opazujete izpuščaj. Rečem lahko, da glede na to, da ste dolgo polno dojili, morda težave povzroča kravje mleko, jajce ali pšenica, kot najpogostejši alergeni v prvem obdobju.
Ampak, brez čarovnice ne bo nič, torej v tem primeru alergolog. Še prej pa vaš pediater.

Lahko noč
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close