Izpuljen modrostnik in težave po operaciji
Pozdravljeni!
V sredo 24.10. sem imela oralno odstranitev modrostnega zoba 38. Zob je bil v slabem stanju, kirurg je rekel, da se je celo sesedel od gnilobe. Dobila sem tudi en šiv ob zobu 37. Na dan operacije je bilo vse vredu, tudi jedla sem že lahko, včeraj 26.10. so se pričele pojavljati težave, zjutraj sem imela malo vročine 37.2 in pa oteklino (z obhladki se je sicer začasno zmanjšala) na mestu kjer so mi držali usta narazen. Danes vročine več nimam! Ponoči mi uhaja iz ust tudi slina, ki je zelo močnega vonja po gnilobi, rano sem si naslednji dan po operaciji začela izpirati z kamilicami, po vsaki jedi in pijači. Boli me bezgavka oz. lahko rečem, da me “peče” v njej, je tudi rahlo otekla (kar je bila že ves čas, zaradi gnilega zoba), tudi v “luknji” kjer je bil zob mam čuden občutek in tudi okus, kot da bi neprestano nekaj teklo iz nje.
Ali bi blo potrebno obiskati kirurga, ali lahko obiščem kr svojega zobozdravnika. Namreč operacijo sem imela v Celju sem pa iz Maribora, kirurg je zato predlagal da mi naj odstrani šiv kr osebni zobozdravnik v Mariboru. Odstranitev šiva imam v torek, ali naj počakam do takrat, ali naj obiščem koga že v ponedeljek?
Morda pa je vse to normalno kar se mi dogaja, kajti to je moja prva operacija in ne vem kak pravzaprav poteka celjenje ran!
Strah me je, da mi slučajno ne bi začela gniti tudi kost ali pa je morda že začela zaradi gnilega zobka.
Hvala za odgovor!
Lp, Gita
Spoštovana Gita,
težave, ki jih opisujete so po posegu pričakovane, tako da vas ne sme skrbeti.
Oteklina na strani, kjer odmikajo lice, je normalna, če je bila bezgavka povečana že pred posegom, potem tudi to ni nenevadno. Do treh dni po posegu se stanje lahko “slabša”, potem pa mora iti na bolje. Tako je potrebno obiskati zobozdravnika, če se pojavi huda oteklina, povišana temperatura nad 38 stopinj, hude bolečine,….