Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje izplačilo življenjsko zavarovanje – smrt

izplačilo življenjsko zavarovanje – smrt

Pozdravljeni,

Zanima me, v kolikem času po smrti očeta dobi mama izplačano življenjsko zavarovanje zaradi smrti? Glede na situacijo in finančne probleme, bi nam denar prišel prav čimprej.
Hvala.

Pozdravljeni,

ko nastopi smrt, mora upravičenec zavarovalnici predložiti pisni zahtevek in predložiti naslednje listine:
1. original polico,
2. izvod iz matične knjige umrlih,
3. dokazilo o vzroku smrti,
4. dokazilo, da sme zahtevati izplačilo, če to ni razvidno iz police.

Zavarovalnica ima pravico zahtevati tudi druga dokazila, ki so potrebna za ugotavljanje pravice do izplačila.

Navadno zavarovalnice izplačajo zavarovalno vsoto v roku štirinajstih dni od dneva, ko je ugotovljena obveznost zavarovalnice in njena višina.
Če je na polici naveden dedič z imenom in priimkom, potem je to navadno v 14 dneh, drugače se čaka odločitev sodišča o dediščini.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Hvala za odgovor. Vse to je bilo storjeno, tudi več kot 14 dni je šlo že mimo.

Predlagam vam, da pokličite na brezplačno številko zavarovalnice in jih vprašajte, kdaj lahko pričakujete izplačilo in zakaj izplačilo še ni bilo izvršeno. Brezplačna številka zavarovalnice KD Življenje je 080 3030.

Lep pozdrav,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

pri nas je bilo različno – od 14 dni od zahtevka pa do 6 mesecev. Ker je bila prometna nesreča, so nekateri zahtevali še dodatno obdukcijski zapisnik, kar je še podaljšalo, nekateri pa zavračali in smo potem z mediacijo reševali.
Kot najhitrejši se je izkazal Triglav kot najpočasnejši in največ težav pa NLB vita

kar me je presenečalo je, da so nekateri brez težav prišli do policijskega zapisnika in ga upoštevali, nekateri pa so iskali luknje, da jim ne bi bilo treba izplačati. Na koncu smo dobili vse, samo trajalo je

Glede na to, da še niste prejeli ničesar Vam svetujem, da pokličete na zavarovalnico, še bolje bi bilo, da Vam to uredi agent, če ga seveda imate, Načeloma se zadeve res rešijo med 14 dni do 30 dni, ampak odvisno za kakšen primer smrti se gre. Lahko se tudi zavleče, če ni dedič točno določen…

Upam, da boste čim hitreje in brez zapletov zadevo rešili.

Lp

Pozdravljeni

Če je glede smrti vse jasno in imate vse papirje ter so jasni upravičenci (ime, priimek na polici) potem mora biti izplačilo v 30 dneh. Praksa kaže da je to v dveh tednih.

Če je smrt ne jasna (prometna nesreča, nezgoda, itd) se vse skupaj lahko zavleče. Prav tako se zavleče, če čakate na zapuščinsko razpravo.

Predlagam, da obiščete zavarovlnico, kjer ste vlogo oddali in KONKRETNO povprašate kje se zatika (če kaj manjka, zakaj še ni denarja).

V upanju na hitro rešitev vas lepo pozdravljam
Zastopnik

New Report

Close