Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja IZPLAČILO ZAVAROVALNINE

IZPLAČILO ZAVAROVALNINE

V kolikem času ste jo dobile. Sem zavarvana na 2 koncih. poškodba je trajala 3,5 mesece. Sem bila na zav. pred nekaj dnevi, pa me zanima v kolikem času se izplačajo te dnevne odškodnine na adriaticu(kolektivno zav.) in triglav (nezgodno zav.)

hvala LP

Ojla!

Če imaš možnost, poglej med splošne pogoje dotičnih zvarovalnic, ki si jih dobila predložene ob sklenitvi zavarovanja.
Načeloma je ta rok štirinajst dni potem, ko je zavarovalnica prejela dokaze o obstoju in višini svoje obveznosti.Če zavarovalniva ne izpolni svoje obveznosti v roku, ki ga ima navedenega med svojimi pogoji pri izplačilih zavarovalnin in odškodnin, imaš pravico terjati zamudne obresti.

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

a še celo tako je to?? Men so sicer po mailu iz adriatica odg. da se da tudi v treh dneh če je vse ok! Sam me zanima iz prakse, če je to res!

hvala

Pri zavarovalnicah je tako kot povsod drugod…… če želiš bliskovito reševanje, potrebuješ VIP…… Verjamem, da se da v treh dneh, če je zadeva enostavna in referent ažuren…
Pogoje sem vzela od Zavarovalnice MB……

Saj veš, ko morajo zavarovalnice izplačati odškodnino, imajo ponavadi tooooliko opraviti……;o( Jaz sem imela zadevo rešeno v roku petih delovnih dneh; tast, ki je imel zahtevnejši primer pa v desetih dneh….

Upam, da bo tvoj primer hitro rešen!!!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Najkasneje v 14 dneh – 100%

Razen, če poškodba ni “sumljiva”.

Saj si verjetno brala o tistem poskusu prevare kakih 5 ali 6 zavarovalnic, ko se je tip življensko in nezgodno zavaroval, potem pa si je odsekal prst (1 mesec po sklenitvi zav. police) in uveljavljal zavarovalnino.

Ampak, mislim, da pri tebi ne bo nič sumljivega, tako da lahko pričakuješ zelo hitro po vlogi.
Glej, da boš predložila vse dokumente, VKLJUČNO s kopijo tvojega računa (kopija bančne kartice).

Toliko od mene….. :)))))

LP,

Nataša

No, moj oče je dobil odškodnine 2 mio, pa je dobil denar v desetih dneh (zavarovan je bil v okviru treh zavarovanj pri isti zavarovalnici – Triglavu). Poškodbo je zdravil skoraj 4 mesece, ko pa je predložil vse papirje, je denar dobil takoj.

hvala vsem za odg.

New Report

Close