Od porometne nesreče je minilo dobro leto, in zaključujem bolniški stalež. Bile so resne poškodbe, rehabilitacija ampak sedaj je bolje. Poškodba živca bo ostala, a za moje delo ni bistvena, zmanjšala se mi je le kakovost življenja (šport).
Kot vašega zavarovanca me zanima, kdaj vložim dokumentacijo za odškodnino, kaj mi svetujete, kaj je dobro priložiti poleg kopij bolniških listov, izvidov… Morda še kakšno osebno izjavo? Obrazec za vlogo pa se verjetno dobi v pisarni zavarovalnice ali morda tudi na internetu (nisem našel).
Pozdravljeni,
v primeru, da povzročitelj prometne nesreče niste vi, potem po končanem zdravljenju prijavite škodo na zavarovalnici povzročitelja prometne nesreče ter zraven priložite še vso zdravstveno in morebitno drugo dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Zavarovalnica bo v skladu z zakonom in splošnimi pogoji police odgovornega povzročitelja pristopila k rešitvi primera.
Obrazec za odškodninski zahtevek iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti najdete na spletni strani http://www.triglav.si/storitve/skode/avtomobilska-zavarovanja-skode/vlozitev-zahtevka-za-telesne-poskodbe?presentationtemplate=Triglav.si%2Fpodstran-prijava-skode&imeKategorije=vlozitev-zahtevka-za-telesne-poskodbe. Obrazec lahko uporabite tudi za druge zavarovalnice.
Če pa boste uveljavljali zavarovalnino iz nezgodnega zavarovanja, potem na vaši zavarovalnici ravno tako priložite zdravstveno in morebitno drugo dokumentacijo, kot navedeno zgoraj. Zavarovalnica bo na podlagi vsebine vaše sklenjene pogodbe in v skladu s pripadajočimi splošnimi pogoji pristopila k rešitvi primera. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba pustila takšne posledice, ki bi jih ocenjevali po tabeli invalidnosti, bo v skladu z določili te tabele izplačala zavarovalnino. V takšnih primerih vas lahko zavarovalnica povabi tudi na dodaten zdravniški pregled.
Obrazec za prijavo nezgode je na spletni strani http://www.triglav.si/storitve/skode/ostala-zavarovanja-skode/prijava-skode-iz-naslova-nezgodnih-zavarovanj?presentationtemplate=Triglav.si%2Fpodstran-prijava-skode&imeKategorije=skode-iz-nezgodnega-zavarovanja.
Lep pozdrav,
Služba za zavarovalno pravo
TUDI MENE ZANIMA!
Že dvekrat sem pisala, a vseeno me še nekaj zanima. Mož po poškodbi pri delu je utrpel poškodbo oči, posledično tudi 3. kategorijo invalidnosti ter po likvidaciji podjetja pristal na zavodu za zaposlovanje. Glede odškodnine se nekaj premika, glede na to, da pravnica je kar nekaj časa bila zelo “zaspala”. Zanima me, če za z zneskom ne bomo zadovoljni kako naprej in glede na to, da tudi službo bo teško našel, saj je star 52 let in je po poklicu šofer ter poškodba oči… Po vsej verijetnosti bo pristal na ZPIZ-u, saj tudi prekvalifikacija v teh letih so mu rekli na zavodu, da je problem (veliko mladih na zavodu…). Ali je on upravičen do nekakšnega dodatka in od koga bi mogel zahtevat, če sploh, tudi če bo odškodnina izplačana, saj v zahtevku za odškodnino je navedeno,- za pretrpeli bol, strah, poškodbo in nezmožnost za delo, nikjer ni navedeno invalidnost, težje zaposljivost odškodovanca…
Hvala za odgovor!!!
Pozdravljeni,
vaš primer težko še natančneje komentiramo, saj presega področje zavarovanja. Ker primer že rešujete s pomočjo svoje pravnice, vam bo na vsa vprašanja o morebitnih dodatnih odškodninah najlažje odgovorila ona, saj je seznanjena s potekom reševanja primera.
Želimo vam, da primer uspešno rešite.
Lep pozdrav,
Služa za delovnopravne in splošne zadeve