Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Izpiranje nosu s solno raztopino

Izpiranje nosu s solno raztopino

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem zasledil zanimiv članek o pripravi solne razstopine s katero je možno lajšati simptome spomladanskih alergij (curljanje iz nosu, zamašen nos,…)

Članek se nahaja na: http://www.herbcompanion.com/Health/Spring-Cleaning-for-Your-Nose.aspx

Priporočajo razstopino “neiodizirane” soli (in ne jedilne) v skodelici vode. Zanima me, kakšna je “neiodizirana” sol? (unprocessed, non-iodized salt) Mogoče ve kdo, kje je to možno nabaviti?

Hvala! 🙂

Simeon

Soli pred uporabo dodajo jod, ki naj bi ga prebivalci izven morse regije dodatno uživali. Se mi zdi, da je to celo predpisano, če želite prodati sol za uporabo v prehrani. Vi pa potrebujete neprečiščeno sol, recimo iz naših solin.

Tej razstopini pa se ne reče solna, ampak ji mi rečemo fiziološka raztopina, ki naj vsebuje toliko soli, kot voda v telesu, to je 0,9%. Dovolj natančno bo tudi, če v pol litra prevrete vode dodate čajno žličko soli. TAko izpiranje tako svetujejo vsem, ko je nos zamašen in ni nič posebnega.

Pozdravljeni!

Hvala za vaš odgovor. Ali je samo v solini možno dobiti takšno sol ali pa tudi v kateri od trgovin? Bi bil rpoblem, če bi uporabil navadno, jedilno sol?

Lep pozdrav!

S.

Navadna sol je jodirana, a to v količini, ki ni problem. Saj boste take vlivali zadevo v eno nosnico, skozi drugo bo šla pa ven.

Sol iz solin dobite v vsaki večji trgovini, v boljše založenih in bio pa tudi ne jodirano, nekateri hvalijo himalajsko.

Še 1x hvala! 🙂 Bom poskusil nabaviti sol iz solin, če pa ne bo uspelo, bom pa kar z navadno poskusil.

L.p.,
S.

V vsaki lekarni dobiš pršilo s fiziološko razstopino, ki je zelo pripravna za uporabo. Obstaja tudi podobno pršilo z morsko vodo, ki je še cenejše. Dvomim pa, da kaj dosti pomaga pri alergiji. Vsekakor pa je koristna za vlaženje nosne sluznice in pri zamašenem nosu.

Pri alergiji pomaga vse našteto, saj odstrani alergen.

za izpiranje nosu s solno raztopino je zelo učinkovit set za izpiranje nosu LAVONASE.
Zelo dober pri alergijah, pa posebej za kronični sinusitis.

New Report

Close