Najdi forum

izpahnjena rama

Pred dvemi leti sem si izpahnil levo ramo. Prvič izpah ni bil hud in se mi je rama sama vrnila v prvotno lego. Leto po tem dogodku se mi je poškodba ponovila, vendar v hujši obliki, tako da sem moral poiskati zdravniško pomoč. Nato sem 3 tedne nosil opornico in 2 tedna hodil na fizeoterapijo. Vse skupaj ni nic pomagalo saj se mi je poskodba ponovila vsaj še osemkrat. Zato sem se odločil za operacijo, kjer so mi vstavili t.m. sidra in zašili vezi. Ravno tako sem imel 3 tedne opornico in 14 dni fizioterapije. 15 dni sem obiskoval fitness center, kjer sem krepil ramenske mišice. Ko sem že bil prepričan, da bo vse vredu se mi je poškodba ponovila – dvakrat.

Ali mi lahko kdo pove kakšne vaje za katere mišice je potrebno delati, da bi se še naprej lahko ukvarjal s športom?

Hvala!

Okrepiti moraš mišice in vezi ramenskega obroča in seveda mišice ramenskega sklepa in celotne zgornje ekstremitete. Če si hodil na fizioterapijo, bi ti morali povedati, katere vaje izvajaj, saj to je delo fizioterapevtov.
Težko ti karkoli rečem, ker ne vem, kako daleč si z rehabilitacijo po zadnji poškodbi. Kot prvo moraš imeti sklep gibljiv v normalnem obsegu. Preden začneš z vadbo z utežmi, moraš biti sposoben opravljati fiziološke gibe v polnem obsegu, poskrbeti moraš za raztezne vaje, ker si imel roko verjetno dlje časa imobilizirano in take zadeve. Praviš, da si hodil na fitness 15 dni. V tem času ne moreš doseči rezultatov. Vedeti moraš tudi to, da se mišice lahko okrepijo precej hitro, medtem ko ostale strukture (vezi, kite) potrebujejo dlje časa, kar lahko pri prehitrem pretiravanju vodi do nove poškodbe.

Od operacije rame je sedaj preteklo že 6 mesecev. Po operaciji sem najprej nosil opornico 3 tedne. Nato sem hodil na fizeoterapijo in popravil gibljivost na 99% . To je trajalo približno 3 tedne. Kot sem že omenil sem hodil v fitnes in doma občasno izvajal skletce. Pred enim mesecem pa se mi je prvič izpahnila rama pri dvigovanju torbe. Gib je bil izvedel z iztegnjeno roko stran od telesa. Po tem sem šel na slikanje, kjer so ugotovili, da je vse na svojem mestu in da prednja prsna mišica še ni okreplejna. Takoj po tem sem kupil par uteži s katerimi sedaj izvajam vaje za prsne, ramenske in hrbtne mišice. Vednar se mi je kmalu po pričetku vadbe poškodba ponovila. V kratkem sem naročen za pregled. Približno koliko časa naj bi trajalo okrevanje ovojnice, vezi in mišic? Kolikšna je možnost za popolno okrevanje?

Hvala!

misliš da zdravniki v svojem prostem času brskajo po internetu za modeli kot si ti.. oni ti bojo znali največ povedat!

V tvojem primeru je potrebno vaje izvajati nekoliko drugače. Ni toliko hec v tem da bo mišica v tami močna ampak da bodo v tonusu tiste mišice, katerih primarna funkdija je da ramo držijo skupaj.
Ta vadba je nekoliko drugačna, vendar ti jo zelo težko opišem na forumu, lahko pa ti pokažem.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok


Precej odvisno od same stopnje poškodbe! Lahko traja tudi več mesecev!

Seveda, najbolje je da se posvetuješ z zdravniko kako in kaj, ki je specializiran za takšne zadeve!

Sicer NEvem zdej kakšne vaje ima v mislih Mito AMPAK če je problem v ramenih, vsekakor ojačaj rotatorje! Tudi sam sem imel poškodbo desnega ramena!

En soliden članek glede rotatorjev, sej tega je na netu sicer polno! http://familydoctor.org/online/famdocen/home/healthy/physical/injuries/265.html

Dobro, ga preberi!

Vsekakor pa kot sem rekel, posvetuj se zdravnikom!

klemen meni se je rama izpahnla ze najmanj 12x ti povem da moras po operciji prvo neki casa pocivat
in pol dvigat utezi in te bale

New Report

Close