Najdi forum

izpah ramenskega sklepa

Pozdravljeni,

prosim za vaše mnenje, pomoč…

V naši družini nimamo izkušenj z nikakršnimi poškodbami. Prejšni teden pa si je naša 18 letna hčerka na bordanju poškodovala ramo. Ki jo ob padcu ni nič bolela (vsaj tako je rekla), je pa doživela šok, ker ni mogla premikat roke (morda zato ni čutila bolečine) Takoj v roku 10 minut je dobila inekcijo Dipdoror 2+2 mg. Odpeljali so jo v Klinični center. Tam prejme še 3 mg Dipidolorja in opornico. Ramo ji slikajo. Na izvidu piše takole: suspektno za abrupcijo velikega tuberkla brez premika, sklep reponiran. Kontrola čez 12 dni. (kaj to pomeni)

Hčerka nosi opornico, ki pa jo pri umivanju, oblačenju, opravljanu šolskih obveznosti odstrani.
Pravi, da ji je zdravnica rekla, da lahko opornico odstrani, če je ne boli, meni pa je medicinska sestra rekla, da opornice ne sme odstranjevat. Kar je hčerka polonoma nervozna zaradi opornice (razvajenka) in ker trdi, da ji je zdravnica rekla, da jo lahko odstrani, če nima bolečin, vas sprašujem kaj vi pravite. Sami doma ninamo izkušenj, sama imam občutek, da če bo odstranila opornico in naredila kakšen napačen gib ji bo roka kar skočila iz sklepa.

Prebrala sem ogromno zadev na netu o izpahu ramenskega sklepa. In moram reči, da se naša zadeva ravno ne ujema z napisanim.
Hčerka pravi, da jo nič ne boli, čeprav naj bi to zelo bolelo, v bolnici so ji predpisali tudi teblete proti bolečinam Zaldiar, vendar jih sploh ne potrebuje (čeprav je zelo občutliva na bolečine), roko lahko normalo giblje naprej in nazaj ne more pa je gibat vstran. Ob otipu poškodovanega ramena je le-ta drugačen od nepoškodovanega, kot bi bil otečen – a ni.

Prosim za vaše mnenje in pomoč… če druga ne, da bom vsaj znala kaj na kontroli vprašat, ker resnično nimamo pojma o kakršnikoli poškodbah.

Hvala za vaš odgovor.

Na izvidu piše takole: suspektno za abrupcijo velikega tuberkla brez premika, sklep reponiran. Kontrola čez 12 dni. (kaj to pomeni)

To pomeni “sumljivo za akrhek velike grče nadlahtnice, nadlahtnica pa je na pravem mestu.

Dokler se sum ne potrdi ali ovrže priporočam stalno uporabo opornice, zdravila proti bolečinam pa naj jemlje le po potrebi.

Z ozirom na nizek nivo bolečin je mogoče, da si je ramo le udarila.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close