Izpah pogačice in posledice
Pozdravljeni!
Stara sem 32 let in pred enim mesecem sem imela izpah pogačice. Prvi teden sem nosila longeto, nato mi je zdravnik travmatolog svetoval razgibavanje v vodi. Osebna zdravnica mi je nato svetovala, da si nogo povijam s plastičnim povojem in mi predpisala tekočino proti bolečinam, ki povečuje tudi prekrvavitev ter me zaradi velike bolečine in pa omejene gibljivosti kolena (40 stopinj) napotila na magnetno resonanco – sumi na poškodbo meniskusa. Po štirinajstih dneh so me napotili na fizioterapije (kjer mi na eni napravi razmigavajo nogo – po dveh tednih sem prišla na 65 stopinj gibljivosti; pokazali so mi tudi določene vaje in pa dajo mi protibolečinsko terapijo – elektroterapija).
Zanima me, glede na to, da je vsaj po mojem občutku napredek zelo počasen, kako priporočljivo je čimprej se naročiti na magnetno resonanco (ker so čakalne dobe zelo dolge razmišljam o samoplačniški storitvi) – skrbi me, ker nimam nobene prave diagnoze, da si kolena še dodatno ne poškodujem in pa kako dolgo okrevanje si lahko obetam.
Najlepša hvala za odgovor!