Najdi forum

Izpah komolca

Pozdravljeni,

PReteklo soboto sem imela padec in kot posledico izpah desnega komolca (glavice koželjnice), ki je bil naravnan na urgenci UKClj v roku cca 1,5h. Prvi rtg po posegu je imel izvid ‘sklepna špranja izgleda razširjena’. Zato so me poslali na CT in v tistih 15min cakanja sem pri gibu roke zacutila skljoc … Zdravnik je po izvidu CT pravil, da je verrjetno takrat slo na svoje mesto. Izvid Ct: na skeletu ni znakov za fakturo, ni dislokacij. V sklepu ni vecjega izliva. Skelet je morfolo ško in strukturno v mejah normale.

Doma sem odšla z doramensko longeto in besedami zdravnika, da v petek, 15.5. Mi bodo odstranili lo ngeto in ce bo Rtg kazal ok, bom zacela z razgibavanjm komolca, citiram zdravnika “ker pri komolcu treba razgibavsnje cim prej zaceti”.

V petek je rtg kazal ok, ampak v traumatoloski ambulanti je bil drug (zelo starejsi) zdravnik, ki je brez da je prisel do mene rekel še dodatnih 14 dni longete. Na moj komentar o predvidenem ‘skidanju’ longete je zgolj rekel, kaj ce se kaj zgodi in se ponovno izpahne. Vec kot to, nisem se uspela z njim ‘pogovoriti’.

Zdaj sem cisto zmedena in sprasujem, ce imate izkusnje – kako je s fiziotrerapijo pri takih poskodbah, predvsem, kakšno je vaše mnenje o treh tednih mavca. Ter kaksno terapijo bi vi preporocali.

Drugace bolecine po namestitvi vec v komolcu nisem imela. Cutim obcasno bolecino v zapestju, ko naredim mini rotacijo zapestja, koliko to longeta dopusca. Bolecina je na mestu, kje me mavec tišči in je to mogoce razlog. Roka ni zatecena, mravljinci se pojave v enih polozajih, po premiku roke izginejo.

hvala,

Ps. Sem 40 let

Pozddravljena!

Menim, da zdravniki vedo, zakaj so se odločili za “podaljšanje nošenja longete”. Pomembno je, da takoj ko vam bodo dovolili gibanje, s pomočjo dobre fizioterapije in sicer tridimenzionalne sklepne mobilizacije, sklep čim prej normalno razgibate. To je zlata vredno!

New Report

Close