Najdi forum

Izpadla plomba

Pozdravljeni,

V ponedeljek mi je izpadla na spodnji štirici stara plomba (ta črna). Ker sem bila že tako naročena naslednji dan za pregled sem obiskala zobozdravnika ta dan. Ko mi je začel vrtati je začela iz zoba teči kri. Povedal mi, da na tak zob ne more narediti plombe. Zapolnil mi ga je s nekakšnim polnilom in me naročil v sredini januarja prihodnje leto. Zanima me, a se res v primeru, da zob krvavi, se ga ne da zaplombirati ? Po čem se sklepa na vnetje dlesen ? Dlesni me ne bolijo in tudi videz mi ne daje občutka, da bi imela vnetje. Zobozdravnik mi je predlagal Ajona zobno pasto.
Koliko zob ti lahko popravi zobozdravnik s koncesijo mesečno na stroške ZZZS ? ( zaplombira )

Za odgovore se vam zahvaljujem,

Spoštovana tajda,

očitno je pri poskusu plombiranja zob, pričela krvaveti dlesen. Če krvavitve ne moremo ustvaiti, to pomeni, da že pripravljenje kavitete ne moremo popolnoma osušiti, to pa onemogoči izdelavo plombe.
Glede števila plomb mesečno pa je odgovor nemogoč, ker ima vsaka storitev, ki jo opravimo svoje število točk, mesečno je pač potrebno narediti neko določeno število točk. Zavarovalnica le določi, koliko točk je potrebno narediti letno in v kakem razmerju so točke zdravljenja/protetike.

New Report

Close