Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las pri triletnici

izpadanje las pri triletnici

Hči je stara tri leta. Pred pred nekaj meseci so ji začeli izpadati lasje. Imela je sicer tanke, vendar goste laske, kodraste, v zadnjih mesecih pa so se ji tako razredčili, da je videti, kot da ji je izpadlo pol las. Pred časom sem to omenila pediatrinji, pogledala je otroku lasišče in ni opazila nobene vidne spremembe. Dobili sva napotnico za dermatologa, naročili pa so naju šele čez 2 meseca. Bojim se, da se bo v tem času izpadanje las nadaljevalo. Laski izpadajo enakomerno po vsem lasišču, nekoliko bolj po vrhu glave, vendar ni zaplat pleše. Kaj svetujete?
Punčka je drugače zdrava, normalno razvita, brez zdravstvenih težav. Normalno se prehranjuje, zelenjave sicer noče jesti, poje pa veliko sadja. Naj omenim še to, da je nekaj mesecev, preden smo opazili izpadanje las, dobila bratca. Je lahko vzrok za izpadanje laskov stres zaradi bratcovega rojstva?

POzdrav!

Vsekjakor bi v prvi vrsti pogledal ščitnične hormone, dodajal bi ji vitamine z minerali, potem počakal nekaj mesecev.

MOžen je tudi psihični vzrok, ki pa ga je najtežje dokazati.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljena,

imel sem enak problem pri moji hčeri, vse smo pretuhtali, skoraj znoreli,
na koncu pa ugotovili, da je problem bratec.

lp

Pozdravljeni!
Hčerka je stara 4.5 let. Problem pa so njeni lasje, ki so do sedaj zrasli za 10 cm zadaj,spredaj pa mogoče 5 cm. Hči je zaradi svojih las zelo nesrečna, ker bi tako kot njene vrstnice rada imela dolge lase. Drugače je normalno razvita punčka, le da je zelo suha zaradi slabega apetita ( ni slabokrvna). Redno hodimo k frizerju, da bi počasi prišli do ene frizure, ker so laski zelo različnih dolžin.
Zanima me, če je rast njenih las lahko povezana z napačnim delovanjem ščitnice?
Hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

težko verjamem, da bi bila kriva ščitnica, vsekakor pa bi svetoval pregled pri endokrinologu, da se izključi kakšno hormonsko obolenje, kar je sicer zgolj teoretično, ampak vseeno.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Imamo enak problem pri naši 6 letnici. Imate kakšne novejše ugotovitve?

Hvala za pomoč

New Report

Close