Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Izpadanje las – je kateri pomagalo

Izpadanje las – je kateri pomagalo

Živio punce, prosim za nasvet.
Pred kratkim sem vas že spraševala o izpadanju las po porodu. No meni se nikakor noče umiriti in po enem mesecu izpadanju imam na temenu že precej zredčeno lasišče. Še vedno polno dojim in tudi ne bi rada nehala. Jemljem Biotin in Nutrival kapsule, jem proso, pa orehe, … Bila sem pri dermatologu (dr. Remsu, ki ga zelo hvalijo), ki mi je ugotovil resnično močno izpadanje las in dal neko injekcijo (na kartonu piše Kenim), ki bi naj to blokirala. Predpisal mi je tudi losijon Alpricot F. No zaenkrat uspeha ni, lasje, izpadajo kot nori, jaz pa že čisto v depresiji. Še celo frizerka mi je rekla, da še ni videla, da bi komu tako zelo izpadali lasje. Sem 3 mesece po porodu. Kaj naj storim, če bo šlo tako naprej bom čez mesec dni brez las na temenu? Je katera poskusila s to injekcijo in Alpricotom F? Se res umiri, če prenehaš dojiti in začneš jemati tablete Diane 35? Hvala za nasvet. Obupana Lana

Jaz sem od farmacevtke dobila priporočilo za šampon Phytocyane (obstaja menda tudi losijon)……in glej ga zlomka….pomagalo mi je!!!! Veliko sreče.

Malo jabolčnega kisa zmešanega z vodo lahko med na tešče.Probaj meni je pomagalo.
lp geri

meni so tudi izpadali lasje. No, še sedaj, ko ima otrok 2 leti, mi rahlo (ampak res rahlo) izpadajo. Sem pa precej časa uporabljala šampon Recept (in ga uporabljam še sedaj) in ampule z nekim losionom (teh pa več ne uporabljam). Sicer pa so pred kratkim pohvalile Vichy izdelke proti izpadanju las. Kupi se v lekarni, je pa menda precej drago.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Sedaj po 4 letih od poroda so mi začeli poganjati novi. Sem pa tudi bila kot pleško. Uporabljala pa nisem ničesar. Zadeva se je končno umirila pred letom dni, sedaj imam pa precej novih flanc.

Tudi sama sem bila pravi boldi :)) Najbolj pa so mi izpadali na vrhu glave tako da sem bila dejansko skoraj plešasta (pravo luknjo sem že mela) :((

Morda bo pomagalo: B kompleks – zrnca, dodaš v čaj ali mleko. Mojemu malčku se je zgodilo, da so se mu spomladi laski ZELO razredčili in mi je dermatologinja rekla, da z b-kompleksom ne morem zgrešit. (ničesar drugega namreč nismo dobili, smo kar na opazovanju, in menda traja vsaj 6 mesecev, da opaziš izboljšanje. B-kompleks je pa za nohte in lase zelo dober)
Meni je pa moja ginekologinja po porodu svetovala Fitoval šampon in kapsule. Kaj drugega zaradi dojenja ni šlo.. Se je umirilo. Ne čez noč, pa vendar.
LP

Punce meni so izpadali lasje dobri 2 leti po porodu, ampak ne tako kot letos, pa sem v vsem tem času izprobala nič koliko stvari, Fitoval šampon
Vichy izdelke, Bachove kapljice, ki jih kupiš v Avstriji….. vse je bžji žegenj. Sedaj sem se odločila izprobati še justove ampule in šampon, rezultata še ne vem, sicer si lahko omislim le še lasuljo.

lp

Jutro

Jaz sem rodila že pred 5 leti, izpadati je začelo pred 3 meseci…hudo…se mi vidi glava skozi, skoraj pleša…. probala vse možne zadeve, pa zdravnike obhodila. z mano je vse ok, sem zdrava, vse pripisujejo stresu, shujševalni….
lasulja? kaj opa vem…sem je probala…pa je čuden občutek….

verjetno se moramo malo umiriti, pa dalje živeti kaj?

Dej prosi naj ti dajo pregledati ščitnične hormone. Pri meni je bilo podobno, ko sem imela poporodno hipertirozo.
Anam

Lana, ne obupaj. Tole preberi, da boš razumela, kaj se dogaja: in tudi jaz ti priporočam dodatne zdravstvene preiskave.

Popravljam link:

meni so izpadali kakšna dva meseca, nato pa so naenkrat nehali sami od sebe. No, uporabljala sem le brezovo vodo(dobiš v lekarni) PO NASVETU PRADEDKA. poskusi

Ja meni je pomagalo nekaj, ko sem šla na pregled lasišča se je lepo videlo na mikroskopski preiskavi, da imam slabe korenine in so lasje izpadali kar v šopih. Kupila sem losijon proti temu izpadanju (1 steklenička je okoli 8000 sit) in po 2 ali 3 mesecih mazanja so začeli rasti novi poganjki in lasje so se čudovito noro obnovili. Po prvem porodu sem se sicer ostrigla in jedla neke vitamine za lase (dobijo se v lekarni rjava škatlica z rumeno etiketo-stanejo okoli 3000 sit) in izpadanje se je tudi ustavilo. Ne vem poskusit je treba.

New Report

Close