Izpadanje las
Pozdravljeni!
Vem, da vprašanje ne spada ravno najbolj na ta forum a bom vseeno poskusla.
Imam resen problem in to je izpadanje las. Imela sem dolge, kodraste, suhe in močne lase!
Sedaj v pol leta sem si jih pošišala kr dost, ker so mi začeli ful izpadat. Trenutno imam pol manj las, čisto so se mi zravnali, po dveh dneh mastne, polno prhljaja in sem že skoraj plešasta. Uporabila sem od Recepta ampule, ki so mi včasih pomagale, zdaj pa tud to ne!
A ima kdo podobne težave, še bolje pa kakšno rešitev?
Hvala
Jaz imam iste probleme
Na vrhu se mi počasi dela pleša.
Neke tablete žerem, bom pogledal katere, pa povem.
Če ne bo nehalo (mami so te tablete pomagale), se bom obril, ker ne mislim imeti pleše sredi glave.
Spider, proslila bi te, če lahko v par stavkih poveš, kakšne težave in kako daleč so bile za tvojo mamo, kajti vemo, da ispadanje las pri moških in pri ženskah ni enakega izvora. Sama imam že dalj časa težave s tem, poskusila sem ampule Foltene in prav tako dermatološko predpisane pripravke, vendar brez uspeha. Zanima me pa sedaj to v zvezi teh tablet, ki so pomagale tvoji mami.
Hvala za odgovor.
papa, MALA
Mogoče se ti bo pa samo popravlo.
Moja najboljša prijatlca je tut mela ful probleme s tem (valjda preveč agresivne barve za lase, preveč likanja las, pa tak dalje, pa tudi stres), pa se je tudi non stop šišala, da bi se popravlo, pa nič, zdaj jih ima nekje do ramen (prej je mela ful daljše) in naenkrat so se sami od sebe popravli, so spet močni, gosti.
a je tok težko bit plešast dns al kaj? …pač se obriješ in to je to:) pa vseen te bo še kak skin potešil:P …lahk pa lasuljo nabavš!
aja, drgač pa če maš to bolezenskega izvora al pa dedno ti nobena od teh p… ne pomaga, sprobano!
PS: predlagam ti da se poskiniš na nulo, ker boš tko zmanjšala trenje in ti jih bo sigurn manj izpadl, že zarda manjše lastne teže las! To najbl pomaga, dokler se lasišče ne skulira! drgač pa foulten tko deluje po mojih izkušnjah, da ti vse škart prej izpade…pol pa pitaj boga če ti zrasejo novi-men niso nevem kok…čeprav do neke mere pomaga! …raj se posvet vprašanju zakaj ti izpadajo, če ti sam zarad neke periode oz. slabšega stanja lasišča pol je boljš da se obriješ za ta čas pa prakticiraš kakšne vitamine al pa…. Srečno! lp
PS. pa če dobiš kakšno pametno zdravilo report:)
No, njej so pač močno lasje izpadali, ne vem kako naj ti razložim. Pa je šla k dermatologu na posvet (privatnemu) in on ji je predlagal te tablete.
Sploh niso poceni, drage so. pa jih je kupila in redno jemala, pa so ji lasje nehali izpadat.
meni je pomagala tekočina za na lasišče iz lekarne; tam te pregleda farmacevtka in ti svetuje; pregled z mikrokamero in potem ti da ustrezno tekočino in čistilno peno.
Meni zelo pomaga. je le v nekaterih lekarnam
Hvala ti za info, zanima me pa še le, če se jih da dobiti pri nas ali le v tujini. Na eni soletni starni sem opazila, da obstaja tudi nek losion z istim imenom. Hvala še enkrat in lep pozdrav.
Goga, na kakšen način pa si neguješ lase? Kako pogosto si jih umivaš, s katerimi šamponi?
Jaz imam tudi take lase kot ti praviš. No in približno dve leti nazaj so mi izpadali kot nori. Čisto sem bila panična. Moj prijatelj dermatolog je rekel, da to ni big deal, da pač pride obdobje, ko ti lasje izpadajo bolj kot je to običajno.
No, jaz sem jemala kapsule Fitoval, ki so meni ok, nekaterim pa sploh ne. Zdi pa se mi, da mi je pomagal šampon in tonik od Keune in sicer P13 Shampoo in P13 Komplex. Sicer šampon tako smrdi, da mi je bilo slabo med umivanjem, ampak se počasi navadiš. Lasje pa po umivanju ne smrdijo, brez skrbi.
Poskusila sem tudi tiste ampule in šampon od Vichy, ma ni bilo nič boljše.
Ti pa svetujem eno stvar (če tega slučajno še ne delaš). Uporabljaj izključno kvalitetne izdelke za svoje lase! Ne šparaj! Res, ne bo ti žal. Moji lasje so zdaj taki, kot v najboljših časih – dolgi, kodrasti, močni, gosti, predvsem pa zdravi in bleščeči! :))
Uporabljam pa stvari od L*oreal Professional Shine Curl. Posebno sem navdušena nad masko. Pa stvari od Tigija so mi tudi super, mojim lasem odgovarja krema Curls Rock. Super je in krasno diši.
Upam, da boš rešila svoje lase in dobila nazaj staro grivo!! :))
jst bi tud grivo dobu nazaj, sam mam že nek časa mal las, a se to sploh še da povrnt?
Če ti lasje izpadajo v šopkih, da se delajo male plešice ( upam, da ne), gre za alopecijo. Obvezno pojdi k zdravniku, da ugotovi vzrok ( možni so : hormonsko neravnovesje, nepravilno delovanje ščitnice, kakšno vnetje, granolom, stres, duševna stiska…). Zdravi se lokalno s kortizonskimi injekcijami in lasje ponovno zrastejo.
Nisem noben strokovnjak, ti bo verjetno odgovoril kdo, ki te zadeve dobro pozna. Se mi pa zdi, da je pri moških zadeva precej drugačna kot pri ženskah.
Upam pa, da boš našel kaj in “dobil nazaj staro grivo!!!”
granolom je tud povzročitelj pleše? – a majo ciste tud kakšno vezo pr tem? pa mislm, da mi ne izpadajo v šopkih, se mi je zrečl v večjem predelu glave…tko k bi mel že pravo plešo…sam sm star šele 19-20…? aja, pa to s ščitnico mi nekako še najbl odgovori na vpr…, k se mi po rokah pojavlajo nekakšni večji podkožni mozolji…, čeprav se mi zdi, da mam bl dedno-sam a ni zgodej? a ma še kdo take izkušnje?
Sam imam tudi podoben problem zadnji dve leti
Najprej moraš izločiti dejavnike, kot so (in so pri moških in ženskah enaki):
– če si imela ali imaš gronolom, kakšno vnetje…je to lahko vzrok za izpadanje las
– izključiti moraš nepravilno delovanje žleze ščitnice in z tem pomanjkanje joda v krvi – sam sem šel k osebnemu zdravniku – vzamejo ti kri in jo pošljejo na analizo
– imaš morda močan prhlaj? Pusti razne kozmetične pripravke, ki jih prodajajo v trgovinah. Samo v lekarni lahko kupiš Oranozol šampon…pomaga in nekaterim potem prenehajo izpadati lasje.
– telovadi in masiraj vrat (masažo naj ti nekdo pokaže, ker z napačno si boš naredila več škode kot koristi) – prisilna drža pri računalniku in učenju dostikrat blokira krvni obtok, posledica je izpadanje las.
Sam sem potem šel v lekarno (privatno) in kupil cel kup preparatov proti izpadanju las…dal 20 kSIT…šampon, tonik za masažo lasišča takoj po umivanju las (mokrih), vitaminsko- mineralne tablete za boljšo rast las, hranilo za masažo suhih las – 2 x dnevno…in izpadanje las se je po enem mesecu…lahko rečem ustavilo, vendar je potrebno potrpljenje…ker da ti začnejo rast novi lasje je potrebno šest mesecev, življenjska doba lasu pa je 7 let.
Zadnjič pa sem v eni lekarni ( v Lj. – sicer so z primorske ) naletel na neke preglede z mikrokamero in svetovanje…brezplačno…sicer ti potem prodajo svoja zdravila…prednost pa je v tem, da ti sledijo ves čas »zdravljenja«.
Meni je predlagala, da bi začel z šamponom in peno…cena nekje 14 kSIT. Vendar je rekla naj porabim to kar imam…nočejo mešati zdravil…in me napotila na pregled ščitnice, ki sem ga že opravil.
Imam njen mobi…lahko mi pišeš na mail, da ti dam številko…ker takole javno na fourumu…se mobi številk ne piše…
LP KVIK
najveckrat je problem, k hocte bit punce “ciste” in si vsak dan glavo umivate s samponom + razna balsam sranja in podobno, kar pa skoduje lasem…
Čisto odvisno je kakšne težave imaš. Tudi jaz sem bila na pregledu v lekarni, kjer ti s kamero pregledajo lasišče. Skritizirajo vse druge pripravke in zdravila (npr. Vichy) in ti ponujajo svoje, ki ti bodo seveda pozdravili lasišče. V upanju, da bom rešila probleme (močno izpadanje las, srbečica sprednjega dela lasišča, močni prhljaj) sem seveda kupila njihove izdelke – šampon, pena in za njih odštela lepe denarce. Naj povem, da mi ni čisto nič pomagalo. Večkrat sem bila pri njih na pregledu, ker na ta način naj bi spremljali zdravljenje. Sedaj sem se odločila, da obiščem privat dermatologa, še vedno v upanju, da mi bo pomagal. Če ima kdo kakšen predlog glede dermatologa, bom zelo vesela, če mi to napiše.
LP
res?
veš da meni pa je pomagalo, vendar potem ko sem opustila zdravljenje, se je zadeva ponovila, sedaj spet uporabljam njihove izdelke in spet je bolje.
tudi jaz si želim drugače zdravniškega pregleda, enkrat sem rekla zdravnici, vendar mi je dala le eno mazilo, ki pa ni kaj dosti pomagalo, da bi me dala na dodatne preglede pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.