Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Izpadanje las

Izpadanje las

Pozdravljeni,
Sem 13 mes od poroda (imela cr). Lasje so mi takoj zaceli izpadati, vendar se je po nekje 5-6 mes umirilo in so mi spredaj zaceli poganjati novi. Od julija naprej pa ponovno… s tem da mi zadnje dni dobesedno letijo v sopih. Dnevno preko 200 las. Bila sem ze pri osebni zdravnici,scitnica je ok. Narocena sem tudi k dermatologu. Endokrinolog je rekel da sumi na androgeneticno alopecijo. Narocil me je na preiskave ki jih imam sele konec oktobra.
Lasisce me pece, boli,kot bi cutila vsak las posebej. Izpadajo mi po celi glavi, mogoce je spredaj se najbolj opazno. So se mi pa razredcile na 1/4 mojih las. Vedno sem imela goste in lepe lase.
Kaj mi svetujete? Cakanje na konec oktobra in morebitna terapija se mi zdi zelo dalec.
Je mozno, da bodo izvidi hormonov v mejah normale? Kaj potem s terapijo?
Je sploh mozno kako mi pomagati ali bom ostala cisto brez las, kar se bo zgodilo prav kmalu (brez pretiravanja).

Hvala vam za odgovore in lp. Ursa

Spoštovani!

Vzroki za prekomerno izpadanje las so različni. Glede na to,da je endokrinolog posumil na abdrogeno alopecijo je potrebno počakati na izvide hormonskih testov.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close