izpadanje las 2
Lep pozdrav,
imela sem težave s ščitnico, vendar imam sedaj že kake dve leti stanje normalizirano in ne jem nobenih tablet. (ščitnica mi je premalo delovala).
Od malega sem bila pretežka, sedaj pa sem (namerno) shujšala za kakih 11 kilogramov, vendar v malo več kot treh mesecih. Zaradi tega (verjetno zaradi prehrane) mi sedaj zelo izpadajo lasje. Že mesec dni jih umivam s šamponom Fitoval, jem kapsule Fidival in vitamine ABC plus (Natural Wealth) … vendar se mi izpadanje ni niti malo zmanjšalo.
Je to lahko povezano s ščitnico, čeprav nimam nobenih drugih simptomov, ki bi kazali na nepravilno delovanje.
Kako naj si še pomagam, da ne bom ostala brez las :). Las imam sigurno za polovico manj (močneje izpadajo 2 meseca) – hvalabogu imam dovolj goste, da še ni krize, vendar… Kako lahko ustavim izpadanje oz. kdaj lahko pričakujem da se bo ustavilo (zaradi dodatnih vitaminov, prehrane, šampona).
Lepo prosim za pomoč, ker me že močno skrbi!
Spoštovani!
Izpadanje las lahko nastane zaradi različnih vzrokov (sezonsko izpadanje, vnetno žarišče v telesu, pomanjkanje mineralov, hormonske motnje, avtoimunske bolezni….). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil ustrezne laboratorijske preiskave. Verjetno bo pri vas izpadanje sčasoma prenehalo. Glede na to, da ste se zdravili zaradi hipotiroze, priporočam določiti tudi TSH.
Lep pozdrav!