Izpadanje las
Lepo pozdravljeni !
Lase so mi začele izpadati natanko šest mesecev po prvem porodu. Ker se je drugi otrok napovedal že zelo kmalu ( 7.5 meseca po prvem porodu ) se je stanje takrat malo pomirilo. Nosečnost je bila kar se tiče izpadanja las v mejah normale ( ni bilo omembe vredno ).
Močno izpadanje las se je zopet pojavila pri šestih mesecih po porodu drugega otroka.
Dvakrat sem že opravila ščitniški test, vendar je bil obakrat negativen.
Lase pa mi po treh letih še vedno močno izpadajo in do sedaj mi ni pomagal še noben tretma proti izpadanju las. Neutrudno izpadajo in nobena zadeva mi ne pomaga.
Osebna zdravnica mi je rekla, da me bo poslala še k dermatologu in če ta ne bo pokazal nobenih ugodnih rezultatov, me bo poslala potem naprej še na argeološke teste.
Zanima me, kaj bi bil lahko razlog za tako izpadanje las?
Kako je s tem moškim hormonom ? Lahko zaradi njega tudi ženski, če ima povišano raven tega hormona, izpadajo lase ?
Se pri preverjanju ščitniškega hormona to vidi ?
Hvala za kakršnokoli informacijo, obupana SanTana.
Spoštovani!
Vzrokovi za izpadanje las so različni: vnetna žarišča v telesu, slabokrvost, kronične vnetne bolezni, pomanjkanje mineralov, bolezni kože in lasišča, hormonske motnje… Pogosto pa gre tudi za sezonsko povečano izpadanje las spomladi in jeseni. Glede na to, da so vam opravili “ščitnični test”, verjetno TSH, ki je bil normalen ne gre za moteno delovanje ščitnice. Morebitna povečana raven androgenov se na tem testu ne vidi. Predvidevam, da so vam osnovne krvne preiskave, že opravili. Priporočam pregled pri dermatologu in morda tudi pri endokrinologu.
Lp