Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje izpadanje las

izpadanje las

Spoštovani,

teče 5 leto odkar se zdravim zaradi neplodnosti. Vzrok so policistični jajčniki. V teh letih sem dobila zares veliko hormonskih inekcij (začela sem z 10 postopkom). Drugače nimam nikakršnih težav, vendar pa imam od nosečnosti v letu 2001, ki se je žal končala s prezgodnjim porodom v 22t, problem z izpadanjem las. Naj omenim, da sem imela precej goste lase, ki pa so se mi začele samo na vrhu glave redčiti, lahko bi rekla, da moram na tem delu že kar malce skriti to “redkobo”. Kot sem rekla začelo se je 2001, pa se je vmes malce popravilo, potem pa sem junija letos po ICSI zanosila, žal sem imela potem abrazijo v 9t in od takrat je spet precej slabše.
Sicer mi frizerka pravi, da vidi da rastejo novi, vendar da so zelo tanki. Priporočila mi je naravne vitamine za lase, začela sem jih tudi uživati, vendar ne vem, če je to zadosti.

Mi lahko svetujete kaj naj storim, da se bo stanje zboljšalo oziroma predvsem me zanima ali je to pogost pojav pri ženskah, ki dobivajo hormone.

Hvala za odgovor in lp
mucica

Spoštovani!

Izpadanje las lahko povzročijo najrazličnejši vzroki (izpadanje v ciklusis, slabokrvnost, pomanjkanje mineralov,vnetno žarišče, hormonske motnje, stres…). Pri vas je povečano izpadanje las lahko v zvezi z sindromom policističnih ovarijev. Glede hormonske terapije priporočam posvet z vašim ginekologom, ki najbolje pozna rezultate vaših hormonskih testov.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close