Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las

izpadanje las

Pozdravljeni ,stara sem 34 let, sem poročena in imam enega otroka. Pred približno mesecem dni sem opazila, da mi močneje izpadajo moji sicer tanki, vendar do sedaj relativno zdravi lasje. Izpadanje se še nadaljuje.
Sama pri sebi vzroka za ta pojav ne najdem, sem zdrava, pred nekaj meseci so na rednem ginek. pregledu zgolj slučajno ugotovili povišan pritisk (150/90) zato sem prenehala jemati kontrac.tablete, še bolj pazim na prehrano, ki je že tako bolj dietna – mož ima ugotovljen previsok holesterol.
Trenutno se ne srečujem s hujšimi psihičnimi težavami, doma smo normalno preskrbljeni in zdravi…
Morda mi lahko svetujete, kako si lahko pomagam, da bi ustavila nadležno odpadanje las?
Ali

Spoštovana Ali!

Pravilno ugotavljate, da je izpadanje las lahko povezano z nekaterimi boleznimi in tudi psihičnim stresom. Moram pa tudi priznati, da je vzrok kar pogosto precej težko odkriti. Zato se z bolnikom temeljito pogovorimo in iz pogovora poskušamo izluščiti možne vzroke, ki jih nato z natančnejšimi preiskavami potrdimo oz. ovržemo.
Mislim, da posvet z dermatologom ne bi bil odveč. Do takrat pa bi vam priporočil, da lase čimmanj obremenjujete z raznimi preparati, ker boste s tem kaj lahko storili več škode kot koristi. Zadostuje umivanje las 1x do največ 2x na teden z navadnim šamponom.

New Report

Close