izpadajoča plomba
Lep pozdrav!
Naj vam opišem moj problem. Na zgornjem zobu-dvojki-sem imela karies, zato mi je zobozdravnica naredila plombo, ki je prvič izpadla med čiščenjem z zobno nitko. Drugič mi je izpadla med jedjo, zdaj pa mi je zobozdravnica že tretjič “zaplombirala” ta nesrečni zob. Moti me, ker se mi zdi, da mi bo vsak čas padla ven, pa tudi boli me, ko jem, ker spodnji zob zadane ob to plombo.
Rada bi slišala vaše strokovno mnenje, kajti večina mi reče, da je to zagotovo napaka s strani zobozdravnice. Se je pa podobno primerilo pred letom dni na nekem drugem zobu, le da me tam plomba ni in me tudi zdaj ne boli.
Kam se lahko obrnem po pomoč, saj svoji zdravnici ne zaupam več?
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Tanja
Spoštovana Tanja,
žal bi bilo moje strokovno mnjenje popolno le, če bi videla vaš zob tudi v živo. Tako pa vam lahko le napišem nekaj stvari.
Če je zalivka zelo velika, je včasih res težko narediti tako, ki obstane v ustih.
Pri manjših zalivkah pa to ne bi smel biti problem. Če prav razumem vašo težavo, potem sklepam, da je zalivka nekoliko “previsoka” in vas zob boli, ker s spodnjim zobom najprej zadanete ob njo. Če imate še občutek, da se je premaknila, je verjetno res nekaj narobe. Kaj drugega kot ponoven obisk pri zobozdravniku, vam ne morem svetovati.
Če svoji zobozdravnici ne zaupate več, je za obe bolje, da jo zamenjate.
Lepo pozdravljeni!