izpad polnila in ranjen jezik
Pozdravljeni,
na vas se obračam z malce prismuknjenim vprašanjem in upam, da bo vaš odgovor kljub temu konstruktiven 🙂
Pred kratkim sem menjala zobozdravnika, ki je na podlagi slike zobovja ugotovil, da imam kar precej možnih granulomov. Dva izmed njih sta na zobeh (petice), ki sta tako in tako potrebna estetske prevleke, zato se je pri njiju lotil čiščenja kanalov, da jih bo lahko čimprej ustrezno saniral.
Problem je v tem, da pri meni “polnilo” še nikoli ni zdržalo ves mesec, do naslednjega pregleda. Vsak dan ga je manj v zobu (očitno se “lušči” s hrano), danes pa mi je eno popolnoma odpadlo. Zadeva je zelo moteča, ker je zob neposredno ob jeziku in me pri jedi neznansko moti (zobna sklenina je namreč zelo načeta, špičasta, ostra). Ko sem klicala zobozdravnika, če bi me lahko vzel en teden pred ponovnim zdravljenjem, mi je sestra odgovorila, da če ni bolečine, to ni mogoče (zaradi gneče). Bolečine v zobu dejansko ni, se pa bojim, da mi bo kmalu začel krvaveti jezik, poleg tega obstaja možnost, da se mi ob grizenju trše hrane odkruši še tisto malo zoba, ki ga imam.
Vprašanje za vas je naslednje: ali si lahko začasno pomagam sama, s kakšnim “domačim” receptom? Zaenkrat si v luknjo lepim čigumo, a se mi ta ob prvem ugrizu odlepi. Zadeva je tako moteča in boleča, da sem začela razmišljati o vati, ki bi jo prilepila z neostikom, a bom raje počakala na vaš odgovor 🙂
Že vnaprej hvala za pomoč!
Lep pozdrav,
Eva
Pozdravljeni,
z nesotikom si nikar ne lepite stvari v ustih, razen če se želite zastrupiti! Če je zob tako moteč, pojdite do svojega zobozdravnika ali v dežurno službo, da vam pomagajo.