Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Izpadanje las

Izpadanje las

Pozdravljeni,

imam poudarjeno izpadanje las. Sicer imam postavljeno diagnozo ulcerozni kolitis in v redni terapiji jemljem Salofalk (svečke in zrnca). Po jemanju Modulena, katerega ne jemljem že leto in pol, sem začela opažati izpadanje las.

Imam vidne spremembe v smislu razredčenega lasišča v frontoparietalnem predelu kapilicija. LPT + (kateri predel je to?).

Predpisano imam terapijo: 5% minoksidil oz. Regaine pena za ženske 1 x dnevno zvečer / cca. 2 meseca. Na peni, ki sem jo kupila v lekarni piše, da je to za zdravljenje moških z dednim izpadanjem las? V navodilih tudi piše, da se pene ne sme uporabljati, če ne vemo vzroka za izpadanje las. Vzrok zaenkrat še ni znan. Lepo prosim za vaš nasvet, ali peno sploh začnem uporabljati in na katerem predelu lasišča.

Hvala.

Lep pozdrav,

Sara

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdrav!

Regaine je namenjen izpadanju po moškem tipu, kar pomeni na čelnem in zgornjem delu lasišča.

Učinek je relativno slab, tako , da svetujem morda obisk dermatologa še bolj pa endokrinologa in potem odločitev za terapijo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close