Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje izostanek menstruacije

izostanek menstruacije

Pozdravljeni!

Po čustvenih težavah in preboleli anoreksiji, ki je bila povezana z njimi, sem s skrbjo zase in za telo le-tega spet spravila v red. Kljub temu, da sem imela srečo v smislu, da se je tudi po ozdravitvi moje telo vrnilo v lepo stanje in si opomoglo (zahvaliti se imam predvsem športu), pa še vedno nimam menstruacije (po 3 mesecih okrevanja). Zato me zelo skrbi. Vsak dan znova upam, da se bo le-ta le pojavila. Res je, da nikoli ni bila čisto redna, a pred mojimi težavami je bila bistveno bolj urejena. Zdaj pa nič. Skrbi me, ker vem, da so endokrinološke spremembe lahko trajne narave. Ali je že čas za skrb ali naj še malo počakam? Vse bi dala, da bi jo spet dobila. Hvala.

Spoštovani!

Izostanek menstruacije po preboleli anoreksiji lahko traja tudi pol leta in več, tako, da razloga za preplah ni. Vsekakor je potrebna normalizacija telesne mase.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Živjo. jana. Ja, tudi sama imam podobne težave. Imela sem prehranjevalne motnje in tudi okrevala. ( kom.prenaj. + bulemija)No, Teža se ustalila na 51 kg pri 162 cm. To sem tudi obdržala, pa se mi v letu in pol še vedno ni pojavila menstruacija sama od sebe… Hodim k ginekologinji, da dobivam tabletke. No, žal pa mi je teža v tej zimi spet drastično narasla, ker smo imeli v družini smrt in bolezen, tako da sem spet prakticirala kom.prenajedanje.
Skratka, pazi nase in jej redne obroke, ukvarjaj se s športom ter brez panike pa bo. mirno
LP

No, jaz je še vedno nisem dobila. Vsak dan upam, da bo, pa nič. Mene zelo skrbi. Drugače sem pa čisto v redu, tudi slabokrvna nisem več.

imam vprašanje!jedla sem tablete dabroston da si uravnam ciklus.ker sem prejšnji mesec imela problem sicer kar 2 krat v mesecu sem dobila m in mi je g rekla da sem imela premajhno dozo(2 krat po 1 tabl.),sedaj mi je dala 3 krat po 1 tabl.in ker sem tablete pojedla tako kot mi je bilo naročeno bi morala dobiti m(saj sem zmeraj dobila 2 dni po prenehanju m,sedaj pa je že 6 dan moje m pa še od nikoder.delala sem test nosečnosti pa je -!ali je možno da je prekmalu narejen test?imam pa tudi rahle bolečine v spodnjem delu trebuha že 6 dni in tudi boleče bradavičke!ali sem lahko zanosila pa test še ni zaznal?ker delava že 1 leto in 8 mesecev na dojenčku pa še nič.
hvala za vaš odgovor in upam da nisem preveč zakomplicirala vprašanja!

Spoštovani!

Po prenehanju jemanja Dabrostona je pričakovati menstruacijo. Glede na to, da je bil prvi nosečnostni test negativen, priporočam test ponoviti. Sicer je potrebno, da se ponovno oglasite pri vašem ginekologu, ki vam je Dabroston predpisal.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close